Information om Wien

/Information om Wien

Information om Wien

Information om Wien

Den østrigske hovedstad Wien har en lang og rig historie som et af Europas vigtigste magt- og kulturcentre, og tilbyder derfor i dag sine besøgende spændende kulturelle oplevelser med et væld af monumenter, historiske pladser og meget mere samlet tæt ved hinanden i den smukke storby.

Wien ligger ved floden Donau i den nordøstlige del af Østrig, og er med knap 1,7 millioner indbyggere den 10. største by i den Europæiske Union.

Wien’s historie

Byens oprindelse går sandsynligvis helt tilbage til en fortid som en keltisk handelsstationer, der blev overtaget og udbygget af romerne til en militærlejr kort før vores tidsregning. Den civile bosættelse voksede i løbet af de næste århundreder til en rigtig by, og i år 881 omtales ‘Wenia’ for første gang i officielle dokumenter.

Wien var igennem de næste århundrederne centrum for adskillige magtkampe, og kontrollen over byen skiftede hænder flere gange. Wien var i flere århundreder centrum for Habsburgernes kejserrige, og overalt i Wien ser man sporerne blandt andet i form af de store palæer.

Wien’s historie er også rig på store personligheder, ikke mindst inden for den klassiske musik, hvor komponister som Mozart og Johann Strauss havde deres gang i byen. Wien anses stadig for verdens centrum for klassisk musik, og at opleve en forestilling i byens berømte opera står da også højt på mange besøgendes ønskeliste.

Seværdigheder i Wien

Mange af Wiens seværdigheder ligger inden for kort afstand i byens centrum, og det er derfor selv til fods muligt at se meget. Et stykke udenfor byen ligger den kejserlige sommer-residens, Schönbrunn-slottet, som inkluderer en storslåede park, og er et oplagt udflugtmål, hvis du benytter billeje i Wien.

Wien er også ensbetydende med gode og eksklusive shoppingmuligheder.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Wien

About the Author: