Væk fra det grå ud i det blå

/Væk fra det grå ud i det blå

Væk fra det grå ud i det blå

Væk fra det grå ud i det blå

Det er blevet efterår for alvor i Danmark med masser af blæst og gråvejr. Det har sin egen charme uden tvivl, men efter nogle uger kommer længslen efter sol og en klar himmel under varmere himmelstrøg. Vi giver tre bud på gode rejsemål nu.

Efteråret rammer tidligt heroppe i det nordlige Europa, selvom vi i år har haft en usædvanlig lang sensommer. Nu har efteråret dog overtaget endegyldigt for denne omgang, ser det ud til. Nyd nu de smukke farver, mens træernes blade falmer.

Når du har fået nok af ruskende blæst, kold regn og grå himmel kan du tage rejsen sydpå eller til et af de andre kontinenter, hvor vejret stadig er sommerligt og himlen blå det meste af tiden.

Sydfrankrig uden for sæsonen

Selvom hovedsæsonen er ved at være slut i Sydfrankrig er området bestemt værd at holde ferie i her i oktober og starten af november. Faktisk er det på mange måder bedre nu. Vejret er stadig hovedsageligt lunt og klart, og naturseværdighederne mere fremkommelige.

Der er færre turister i området nu, og du får lettere ved at opleve det Sydfrankrig, som franskmændene selv elsker. Byerne ved kysten holder på det lune vejr længst. Her er masser at vælge imellem: Nice, Cannes, Perpignan og så videre.

Men gå ikke glip af de hyggelige landsbyer lidt inde i landet. Særligt charmerende på den her tid af året er Moustiers Sainte-Marie mellem Marseille og Nice godt 70 kilometer inde i landet.

Costa Brava i Catalonien

Lidt længere mod syd, men stadig ud mod det efter en lang varm sommer godt opvarmede Middelhav ligger Cataloniens nordlige kyst Costa Brava.

Vejret er dejligt her på denne årstid og den nylige høst giver friske råvarer til områdets restauranter, som er i verdensklasse. Lige nu er en god tid at tage på gastronomisk og kulinarisk eventyr i det nordlige Spanien på.

Det er også nemt med en afstikker ned til Barcelona, som er dejlig i efteråret.

California Dreaming

Har du tid og råd, er Californien fantastisk lige nu. Vejret er dejligt og pladsen ved seværdighederne bedre, selvom det ikke just er lavsæson. Californien er et rejsemål, der tiltrækker feriegæster året rundt.

Vinområdet Napa Valley er ekstra smukt i efteråret, og de mange små byer i nærheden er glimrende steder at nyde solskinsstatens berømte indian summer.

De mange skønne naturparker skal også ses, og vandring rundt i dem er mere behagelig nu end midt om sommeren, hvor det kan blive lidt for varmt til den slags aktiv ferie.

By | oktober 15th, 2014|Kommentarer lukket til Væk fra det grå ud i det blå

About the Author: