Tyrkiet hitter som feriested

/Tyrkiet hitter som feriested

Tyrkiet hitter som feriested

Tyrkiet hitter som feriested

Tyrkiet har efterhånden fået et godt tag i de ferieglade danskere, og må nu betragtes som et klassisk rejsemål på linje med Frankrig, Spanien og Italien.

Det er særligt to områder i Tyrkiet, danskerne har kastet deres kærlighed over.

Det ene er storbyen Istanbul, der som Europas største by og med beliggenheden på overgangen mellem den vestlige og østlige verden er en enestående storby-destination.

Det andet område er Antalya bugt på Tyrkiets sydvendte Middelhavskyst, der lokker med sol, varmt vand og masser af kultur-seværdigheder. Her ligger også det umådeligt populære ferieområde Alanya, hvor tusindvis af danskere boltrer sig på de lækre strande hver sommer.

Kvalitet til lav pris

Normalt er det ikke nemt at finde god kvalitet til en lav pris, men Tyrkiet formår faktisk at tilbyde feriegæsterne denne sjældne kombination. Og det er nok en af hovedårsagerne til at så mange danskere vender tilbage til landet igen og igen.

Selvom Tyrkiets hovedstad delvis ligger i Europa, ligger størstedelen af landet længere mod øst, hvor man stadig får noget mere for pengene. En familieferie her koster simpelthen mindre end de fleste steder i for eksempel Sydeuropa.

I en tid hvor det store flertal af rejsende feriegæster er meget prisbevidste har Tyrkiet altså en del gode kort på hånden. Det er dejligt at have fornemmelsen af, at man kan slå sig lidt løs på ferien og spise ude på restaurant, uden det koster alverden – og det kan man i Tyrkiet.

Østens mystik og sydens sol

En anden grund til Tyrkiets stigende popularitet som feriemål for danskerne er en fornyet interesse for "østens mystik". Tyrkiet er relativt tæt på Danmark geografisk set, og det tager kun få timer at nå landet med fly, men alligevel føler man det som om, man er havnet i en helt anden verden, når man tager på opdagelse i landet eller den gamle del af Istanbul.

De store paladser langs floderne i Istanbul, den kæmpemæssige bazar og de gamle religiøse mesterbygningsværker er helt anderledes, end noget vi kender herhjemmefra.

Samtidig byder landet på et dejligt klima, der gør det til en sand fornøjelse at være udenfor, og i området langs kysterne ved Antalyas bugt er solen skarp og kraftig og vandet flot turkisblåt. Det er ikke for ingenting at dette område har kælenavnet Tyrkiets Riviera.

By | februar 21st, 2014|Kommentarer lukket til Tyrkiet hitter som feriested

About the Author: