Træt af flymad? Tag din egen mad med

/Træt af flymad? Tag din egen mad med

Træt af flymad? Tag din egen mad med

Træt af flymad? Tag din egen mad med

Vidste du, at de fleste flyselskaber tillader dig at medbringe din egen mad på rejsen? Det er en oplagt mulighed for at forsøde rejsetiden med et gourmetmåltid eller dine yndlingssnacks.

Medbring din egen mad på flyrejsen

Med mindre du altid rejser på førsteklasse, vil du nok have oplevet, at forplejningen hos mange flyselskaber nu til dags er ret begrænset. På de kortere ruter og hos mange lavprisflyselskaber er det således efterhånden normalt, at måltider er noget du skal betale ekstra for.

Du behøver dog ikke nøjes med flyselskabets udvalg af snacks og måltider på din flyrejse. De fleste flyselskaber tillader således, at man medbringer egne fødevarer på rejsen.

Hver fjerde vil selv vælge

Københavns Lufthavn er i øjeblikke ved at introducere et nyt koncept, ’Food-to-fly’, hvor en række af lufthavnens cafeer og restauranter tilbyder forskellige retter, som er lette at spise ombord.

En analyse bestilt af lufthavnen viser nemlig, at hver fjerde passager foretrækker at købe mad med på flyrejsen fra restauranterne og cafeerne i lufthavnen. Samtidigt viser undersøgelsen, at det stadig kun er hver anden rejsende, som kender til muligheden for at medbringe egen mad på rejsen.

”Konceptet bygger på en ide om at give passagerene større valgfrihed i forhold til den mad, de kan vælge at tage med om bord. Der er noget for enhver smag, så hvad enten du er til sushi, smørrebrød, salat, eller den klassiske sandwich, så er der noget for dig,” siger Lise Ryevad, Chef for Airport Sales.

Tips til din flymad

Vælger du at medbringe din egen mad hjemmefra, er der nogle nogle ting, du bør tage hensyn til i forhold til sikkerhed og dine medrejsende.

For det første er der stadig begrænsninger på, hvad du må medbring af væsker i din håndbagage. Væsker kan også omfatte for eksempel dressing og dip, så overvej om det er nødvendigt for dit måltid. Læs mere om væsker i håndbagagen på Københavns Lufthavns hjemmeside her.

Tag også højde for at du skal spise din mad, mens du sidder i et tætpakket fly. Af hensyn til dine medrejsende bør du derfor styre uden om kraftig lugtende mad. Du kan dog med fordel give din mad lidt ekstra krydderi, da flere undersøgelser har vist, at vores smagssans er nedsat i flyet.

Selvom det er tilladt at medbringe mad og drikke om bord hos de fleste flyselskaber, bør du altid tjekke om der gælder særlige regler hos det flyselskab, du skal rejse med.

Hvis du flyver til et land uden for EU, er der desuden ofte stramme regler for, hvilke fødevarer du må indføre. For at være på den sikre side, bør du derfor sørge for at spise op eller smide resterne ud, inden du lander. Du vil ofte ikke kunne få din mad med gennem tolden.

By | oktober 18th, 2015|Kommentarer lukket til Træt af flymad? Tag din egen mad med

About the Author: