Information om Toledo

/Information om Toledo

Information om Toledo

Information om Toledo

I lighed med Jerusalem er Toledo en by med en fremtrædende plads i tre religioners historie: Den muhamedanske, den jødiske og den kristne. Toledo er stadig kendt som "de tre kulturers hovedstad" til minde om den frugtbare periode i middelalderen, hvor den fredelige sameksistens gjorde Toledo til et mekka for kunst og videnskab.

Gennem 15 århundreder havde Toledo status som en af Spaniens vigtigste byer. Dens berømte våbenindustri leverede de sværd, som var standard i de romerske armeer. Efter Roms fald gjorde de vestgotiske indvandrere den til landets hovedstad. Senere faldt Toledo i de mauriske erobreres hænder, og fra den periode stammer byens nuværende grundplan. De kristne generobrere gjorde atter Toledo til residensstad for hoffet indtil 1560.

Toledo – El Grecos by

Det berømte bysbarn El Greco afbildede Toledo som den stadig møder beskueren, øverst på en bakke, beskyttet af Tajo floden, der som en voldgrav omkranser Toledo. En opremsning af Toledos seværdigheder virker næsten trættende: Den romerske Alcántara bro. Kirkerne Santo Tomé, San Juan de los Reyes og Santa María la Blanca, foruden den gotiske katedral og dennes uudtømmelige kunstamlinger. De andre religioner møder man i den fascinerende Tránsito synagoge samt Bab al Mardums moské. Endelig kan man nævne Tavera herberget, Alcázar palæet og El Grecos hjem.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Toledo

About the Author: