Tips til en oplevelsesrig ferie på Tenerife

/Tips til en oplevelsesrig ferie på Tenerife

Tips til en oplevelsesrig ferie på Tenerife

Tips til en oplevelsesrig ferie på Tenerife

De Kanariske Øer er et vinterferiehit hos danskerne. Mest populær er Tenerife, som ikke blot lokker med varme, men også byder på mange spændende seværdigheder og oplevelser. Få tips til ferieoplevelser på Tenerife her.

En favorit i vinterferien

I takt med at det danske vintervejr for alvor har vist tænder med sne og kulde, der når helt ind til knoglerne, er der blevet langet flere solrejser over disken hos rejsebureauerne. Hos Apollo har man for eksempel solgt mere end tre gange så mange solrejser i vinterferien (uge 7) sammenlignet med samme periode sidste år, og rejsebureauet regner med snart at måtte melde udsolgt.

Igen i år er det De Kanariske Øer med Tenerife i spidsen, som de danske ferierejsende har kastet deres kærlighed på. Her venter ikke blot temperaturer på omkring 20 grader og lange strande, men også spændende attraktioner for hele familien.

“Der er ingen tvivl om, at Tenerife er en af de kanariske øer, der har mest at tilbyde som vinterferiedestination, fordi der også er masser af byliv, grønne områder, vulkaner og et rigt restaurantliv. Så selvom man måske ikke kan ligge på stranden eller ved poolen fra morgen til aften, kan man sagtens få en uge, og mere, til at gå med at gå på opdagelse i alt det, som Tenerife kan tilbyde,” fortæller Glenn Bisgaard fra Apollo.

Populære seværdigheder på Tenerife

En vinterferie på Tenerife byder på mange muligheder for at tage på spændende udflugter med både natur- og kulturoplevelser.

Teide nationalpark
Spaniens højeste bjerg, vulkanen Teide (3.718 m), dominerer landskabet på Tenerife. Området omkring vulkanen, som sidst var i udbrud i 1798, er udpeget til nationalpark, Parque Nacional del Teide. Her lever en stor variation af plante- og dyrearter i skyggen af vulkanen – heraf flere arter som er unikke for Tenerife.

Tag svævebanen næsten op til toppen af Teide og nyd de storslåede panoramaudsigter over Tenerife med kig til de andre dele af øgruppen. Husk varmt tøj, da temperaturen er mærkbart lavere oppe i højderne.

Find mere information om svævebanen og Teide nationalpark her

Siam Park
Et af Europas største vandlande, Siam Park, er et sikkert hit blandt børn og barnlige sjæle. Her får I nemt dagen til at gå med sjov i rutsjebaner og bassiner. Som parkens navn antyder er temaet Thailand, hvilket ses i de mange Thai-inspirerede bygninger.

Siam Park på Tenerife blev sidste år kåret til verdens bedste vandland af Tripadvisors brugere. Du finder Siam Park i Playa de las Americas, hvortil der er gode forbindelser fra resten af Tenerife.

Garachico
Den charmerende kystby Garachico var engang Tenerifes vigtigste havneby og udgjorde øens handelsescentrum. Denne status mistede byen dog ved et stort vulkanudbrud i 1706, hvor lava strømmede ned gennem byen og fyldte store dele af havnebassinet.

Den dramatiske historie og havsvømmebadet i området El Caletón gør 300 år senere Garachico til et populært udflugtsmål. Byens idyllisk gamle kvarterer med sine hvidkalkede og farvede huse indbyder til rolige slentreture.

Hvalsafari
Særligt Tenerifes sydvestlige kyst er kendt som et godt udgangspunkt for at opleve hvaler på åbent hav. På bådture ikke langt fra kysten har du rigtig gode chancer for at møde blandt andet delfiner, grindehvaler og de store kaskelothvaler.

De fleste hvalsafarier udgår blandt andet fra havnen i Los Gigantes og fra Los Cristianos. Det anbefales at booke turen dagen før, så du er sikker på at der er plads.

Dette var bare en lille håndfuld af de mange seværdigheder og attraktioner, du finder på Tenerife. Dertil kommer for eksempel de mange kulinariske oplevelser og kulturelle begivenheder, som med garanti også byder på uforglemmelige ferieminder. I første halvdel af februar kan du for eksempel opleve det berømte karneval i Santa Cruz’s gader. Det er eftersigende verdens næststørste karneval efter det i Rio de Janeiro.

By | januar 27th, 2016|Kommentarer lukket til Tips til en oplevelsesrig ferie på Tenerife

About the Author: