Sydkoreas Turistpoliti går Gangnam Style

/Sydkoreas Turistpoliti går Gangnam Style

Sydkoreas Turistpoliti går Gangnam Style

Sydkoreas Turistpoliti går Gangnam Style

Sydkorea skruer op for charmen overfor de mange feriegæster i landet. Nu har det særlige politikorps, der skal gøre livet lettere for feriegæster i landet, fået nye farverige uniformer.

Det særlige ved turistpolitiets nye uniformer i Sydkorea er, at de er designet af teamet, der også står for design af kostumer til den sydkoreanske musiker Psy, som er verdenskendt for mega-mega hittet Gangnam Style.

Opsigtsvækkende blå uniformer

Uniformerne vækker opsigt i en klar blå farve og med et – for en politiuniform – frækt snit og tilhørende cool sorte solbriller. Det er meningen, at betjentene skal være nemme at finde i gadebillede, og som feriegæst kan man altid henvende sig for at få hjælp, ligesom det særlige politi skal forhindre at turister bondefanges af lidt for smarte “forretningsmænd”.

Måske håber Sydkorea også, at nyheden om, at uniformerne på turistpolitiet er skabt af Psys designer, kan være med til at trække feriegæster til landet, og at Sydkorea som rejsemål kan nyde godt af den opmærksomhed og velvilje pophittet Gangnam Style – der er optaget i Sydkoreas hovedstad Seoul – skabte. Gangnam Style er set næsten 1,8 millarder gange på Youtube og er dermed den mest sete video overhovedet.

Sydkorea mere sikker end vestlige lande

Sydkorea har meget lidt kriminalitet. Faktisk mindre end vi kender her i Europa, hvor vi ellers er relativt sikre i forhold til mange andre steder i verden. Turistpolitiet blev altså ikke skabt for at forhindre voldelige overfald eller lignende mod turister, for dem er der i forvejen meget, meget få af.

Turistpolitiet er trænede i mange forskellige sprog og skal blandt andet skride ind, hvis taxichauffører eller kioskejere forsøger at tage højere priser fra turister end fra de lokale. Men det farverige politi er også med til at skabe tryghed og understøtte opfattelsen af Sydkorea som et sikkert land med styr på sagerne og orden i gaden. Og simpelthen hjælpe feriegæster med gode råd og vejvisning.

Interessant rejseland blander tradition og moderne livsstil

Psys musik og megahittet Gangnam Style repræsenterer det moderne Sydkorea med udvikling, fart over feltet og en god portion humor. Men i Sydkorea finder man også en dybt alvorlig og meget seriøs kultur, der bygger på ære, familie og andre traditionelle værdier.

Mange steder i Sydkorea er der velbevarede templer, og de særlige gravhøje – blandt andet Ganghwa Dolmen – vidner om en kultur der går mange, mange tusinder år tilbage i tiden. Sydkorea er også et naturskønt land, for eksempel er øen Jeju noget nær et paradis på jorden.

By | oktober 17th, 2013|Kommentarer lukket til Sydkoreas Turistpoliti går Gangnam Style

About the Author: