Stor efterspørgsel på “sikre” europæiske feriemål

/Stor efterspørgsel på “sikre” europæiske feriemål

Stor efterspørgsel på “sikre” europæiske feriemål

Stor efterspørgsel på “sikre” europæiske feriemål

Salget af rejser til før så populære ferielande som Tyrkiet og Egypten er styrtdykket i kølvandet på uroen de seneste år. Turiststrømmen går i stedet mod mere rolige europæiske feriemål, hvor der allerede nu er ved at være rift om de mest attraktive hotelværelser i sommerferien 2017.

Risikabel at vente med bestillingen

Undersøgelser fra turistbranchen viser, at frygten for terror i høj grad påvirker vores rejseadfærd. Tyrkiet, Egypten og Frankrig har således mistet meget af deres tiltrækningskraft, mens de lande vi opfatter som sikre, oplever en stor vækst i besøgstallet med stigende priser til følge.

Mens flyselskaberne forholdsvis hurtigt kan tilpasse sig ændringer i efterspørgslen ved at ændre deres ruter, er det mere vanskeligt for hotellerne i for eksempel Spanien og Portugal at følge med.

Hos rejsebureauet Hideaways, som har specialiseret sig i tilbyde håndplukkede hoteller over hele Sydeuropa, advarer stifter og ejer Marie Kaalund Winther derfor mod, at man venter med at bestille overnatningen til næste års sommerferie i håb om, at prisen falder. Fortsætter tendens fra denne sommer, kan det meget vel være at priserne på hotelværelser i de “sikre” ferielande tværtimod vil stige desto nærmere sommerferien kommer.

Intakt rejselyst giver rift om hoteller

Vi er ved at nå til den tid på året, hvor turistmyndigheder opgører antallet af besøgende i den forgangne sæson. I Spanien, Portugal og Kroatien oplevede man således endnu en gang en stor fremgang i antallet af turister i 2016. Samme tendens forventes at vise sig for Italien, hvor den endelige opgørelse over besøgstal dog endnu ikke er klar for 2016 endnu.

Skiftet i den europæiske turiststrøm mod de ovennævnte lande forventes at fortsætte den kommende sommer. Undersøgelser viser, at mens valget af ferieland påvirkes af terror og politisk uro, gælder det samme kun i mindre grad for vores rejselyst.

Terrorfrygten kan dog være en del af forklaringen på, at de danske sommerhusudlejere i år har kunne notere sig en rekordsæson trods dårligt sommerferievejr.

Find billige hoteller i hele verden

Vil du være sikker på at få plads på det bedste hotel næste sommer? Så kan du i søgemaskinen her på siden selv sammenligne priser på hoteller i hele verden.

Søgemaskinen kan også bruges til at finde tilbud på pakkerejser, hvor fly og hotel er samlet i ét tilbud.

By | november 23rd, 2016|Kommentarer lukket til Stor efterspørgsel på “sikre” europæiske feriemål

About the Author: