Information om Sri Lanka

/Information om Sri Lanka

Information om Sri Lanka

Information om Sri Lanka

Med sine fantastiske strande, og de mange seværdigheder af historisk eller religiøs betydning, så har Sri Lanka længe været en populær feriedestination, på trods af den langvarige borgerkrig, som dog synes at nærme sig en ende.

Colombo – fuld af intense oplevelser

Sri Lankas travle hovedstad, Colombo, tiltrækker mange besøgende med sin skønne strandpromenade langs Galle Face Green, Cinnamon Gardens, elegante koloniale palæer og et gammelt fort. Pettah basaren tiltrækker en skare af både lokale og turister, med masser af små butikker der sælger billigt stof og tøj, fødevarer og krydderier, messing, sølv, guld og meget mere. Man finder mange gode restauranter i Fort-distriktet, og alene en vandretur rundt i de livlige gader kan være en smagfuld oplevelse. Til de regnfulde dage er det værd at besøge Nationalmuseet og Art Gallery.

Kandy – buddhisme i Sri Lanka

Gemt væk inde i Sri Lankas rullende bakkelandskab, finder man byen Kandy, med en skøn beliggenhed ved en smuk sø og omgivet af bakker. Historisk set er byen det vigtigste sted for buddhismen, og her finder man eksempler på udsøgt arkitektur, herunder den ottekantede Dalada Maligawa, Tandens Tempel, som huser og beskytter levn fra en Buddha. Andre seværdigheder inkluderer det lille, men udmærkede Nationalmuseum, Peradeniya Botaniske Have, og Udawattakelle Sanctuary; et fredeligt tilflugtssted for fuglelivet.

Anuradhapura – buddhistisk helligdom i Sri Lanka

En anden vigtig seværdighed er Anuradhapura, en historisk vigtig og central by i Sri Lanka, som i dag tiltrækker buddhistiske pilgrimme. Byen var tidligere en bastion for singalesisk magt, og dateres tilbage til år 380 f.Kr. Det hellige Bo-træ er byens helligste sted, og det siges at være her, Buddha opnåede sin fulde erkendelse under en meditation. Andre vigtige seværdigheder omfatter templerne Thuparama Dagoba og Jetavanarama Dagoba. Her i nærheden finder man også resterne af den gamle by, Polonnaruwa, med ruiner der stammer fra det 11. og 12. århundrede.

Fantastiske sandstrande i Sri Lanka

Mange besøgende ankommer til Sri Lanka på grund af de fantastiske hvide sandstrande med de skønne palmetræer. De fleste hoteller finder man omkring Hikkaduwa ved den sydvestlige kyst. Der er masser af plads til alle på de lange sandstrande, og i nogle områder er der mere livligt, men der er også plads til dem som ønsker fred og ro. Der er et bredt udvalg af hoteller og restauranter, og der er noget for enhver smag.

Også langs Sri Lankas kyst, finder man havnebyen Galle, som har været under hollandsk indflydelse, hvilket stadig er at se i byen. Her finder man byens enorme fort, som er 350 år gammelt. Byens betydning dateres faktisk længere tilbage til før hollændernes ankomst, og i dag finder man en afslappet atmosfære, som bedst nydes ved en vandretur rundt i de gamle gader.

Sri Lankas nationalparker

På trods af at man begynder at se en ende på den mangeårige borgerkrig, så er den nordøstlige del af Sri Lanka stadig lukket for besøgende. Men leder man efter et sted rigt på naturoplevelser og fri for turisme, så kan man besøge nationalparkerne i Yala West, med den barske natur og et rigt dyreliv. Stedet ligger i den sydøstlige del af Sri Lanka, og er let tilgængelig med bil eller bus.

Fly til Sri Lanka

Alle besøgende ankommer til Sri Lanka med fly til den internationale lufthavn lidt uden for Colombo. Her er der flyforbindelse til mange europæiske og asiatiske byer, samt Australien og Mellemøsten.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Sri Lanka

About the Author: