Spanien er stadig danskernes favoritrejsemål

/Spanien er stadig danskernes favoritrejsemål

Spanien er stadig danskernes favoritrejsemål

Spanien er stadig danskernes favoritrejsemål

Spanien indtager stadig en klar førsteplads på listen over danskernes foretrukne destination for lange ferierejser i udlandet. Sidste år var Spanien målet for 16 procent af samtlige ferierejser med mindst fire overnatninger.

På listen over de mest populære ferierejsemål i udlandet følges Spanien af Tyskland og Frankrig. Går rejsen uden for Europa er USA og Thailand de foretrukne destinationer.

Vi bruger flest penge på udlandrejser

Det er Danmarks Statistik som har undersøgt danskernes rejsemønster. Undersøgelsen viser også, at når rejsen går til udlandet er rejsebudgettet dobbelt så stort. For det Danmarks Statistik kalder ‘lange rejser’ – mindst fire overnatninger – var det gennemsnitlige feriebudget pr. person således på 6.923 kr., når destinationen lå i udlandet. Ved lange ferie hjemme i Danmark lå budgettet på 3.280 kr.

Fly og hotel mest populært på udlandsrejser

Undersøgelsen viser, måske ikke så overraskende, at vi foretrækker at flyve til udlandet (63 procent), mens vi på rejser indenfor landets grænser som regel tager bilen (80 procent).

En del af forklaringen på, at vi bruger klart mest på ferien i udlandet kan også være, at vi ifølge undersøgelsen oftest bor på hoteller og feriecentre (59 procent) i udlandet, mens den mest populære indkvarteringsform i Danmark (37 procent) er at bo hos hos familie og venner.

Top 10 – de mest populære destinationer for lange udlandsferierejser

  1. Spanien (16 procent)
  2. Tyskland (9 -)
  3. Frankrig (8 -)
  4. Italien (7 -)
  5. Tyrkiet (5 -)
  6. Sverige (5 -)
  7. Norge (5 -)
  8. Grækenland (-)
  9. Østrig (4 -)
  10. Storbritannien (4 -)

Sol og strand trækker i ferien

Når vi tager på ferie i udlandet, var det i 2015 i 23 procent af tilfældene for at tage på badeferie. Til det formål er Spanien da også et oplagt valg med et bredt udvalg af destinationer, hvor man kan kombinere badeferie med spændende udflugter.

Spanien er da også meget mere end afslappende strandliv. Barcelona er således et af de mest populære rejsemål i Spanien, som godt nok har sin egen strand, men også er kendt for sine mange kulturelle seværdigheder og charmerende storbyatmosfære.

Du kan finde masser af inspiration til din næste rejse her på TravelForum, hvor du også kan bruge søgemaskinen til at finde og bestille den billigste rejse.

By | juli 5th, 2016|Kommentarer lukket til Spanien er stadig danskernes favoritrejsemål

About the Author: