Information om Spanien

/Information om Spanien

Information om Spanien

Information om Spanien

Det er ikke for ingenting, at Spanien er danskernes foretrukne destination, når de rejser på ferie. Intet land i Europa byder på en så stor mangfoldighed, som Spanien - og dette gælder både Spaniens natur, kultur og historie.

Selv de, der har foretaget mange rejser til Spanien, må gang på gang undre sig over, at der bliver ved med at være regioner, byer, landskaber og seværdigheder, som man endnu ikke har set i Spanien. Hvor finder man ellers 5 officielle sprog, 17 selvstyrende regioner og syv dialekter, en fortid, der rummer nogle af de vigtigste kulturelle strømninger i europæisk historie, samt et landskab, der byder på alt lige fra fantastiske kyststrækninger, golde ørken-landskaber og endeløse sletter til storslåede bjergkæder og dybe skove?

Spaniens fyrige flamenco

Man kan f.eks. rejse til Malaga og herfra videre til nogle af Andalusiens enestående seværdigheder, som f.eks. maurerborgen Alhambra i Granada, Mezquitaen i Cordoba” eller La Giralda i Sevilla. I denne del af Spanien er der også rig mulighed for at stifte bekendtskab med Spaniens berømte tapas-kultur, og den fyrige og varme flamenco, som især står højt i den andalusiske del af Spanien.

Spaniens metropoler

Barcelona, Spaniens andenstørste by, byder på et væld af interessante historiske og kulturelle seværdigheder, foruden en overflod af gode barer, restauranter og cafeer.

Madrid er ofte mindre populær og besøgt herhjemme end Barcelona, men Spaniens kosmopolitiske og undervurderede hovedstad har mindst ligeså meget at byde på, som den katalanske broder i øst. Ligesom Barcelona byder Madrid nemlig på en overflod af museer, plaza´er, parker, og fremragende cafeer og restauranter, og herudover er byen i besiddelse af prægtige kongelige paladser, som man kun finder i Spaniens hovedstad, samt de mange historiske spor af Madrids position som nervecentret i et mægtigt imperium.

Spanien – for at slappe af

Så der er mange gode grunde til at rejse til Spanien – og så har man endnu ikke nævnt den vigtigste: Den lidt roligere og afslappede livsrytme, som specielt melder sig lidt over frokost om sommeren, under siesta-tid, og som kan virke dulmende på mangen en stresset nordboer, der rejser til Spanien.

Du kan også læse mere om Spanien hos Spaniens turistbureau.

Se stort kort over destinationer i Spanien her

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Spanien

About the Author: