Smartwatch med på rejsen – all lige ved hånden

/Smartwatch med på rejsen – all lige ved hånden

Smartwatch med på rejsen – all lige ved hånden

Smartwatch med på rejsen – all lige ved hånden

Mange grinede da de nye smart-ure kom frem, men allerede nu begynder potentialet at vise sig – ikke mindst for rejsende.

Smartphones er stadig konge, når det gælder den rejsendes mulighed for at være online og på farten samtidig. Men det billede kan se anderledes ud om få år.

De nye smart-ure – smartwatches – som kort sagt er en tablet eller en smartphone indbygget i et armbåndsur, slår nemlig smartphones på de parametre, der tæller for en rejsende, eller når man er på ferie. Det er lynhurtigt lige at løfte armen og tjekke om flyet nu også går til tiden, for eksempel.

De nye smart-ure er bogstaveligt talt altid lige ved hånden. De fylder og vejer mindre. De er lettere at bruge, mens man er i bevægelse – og det sidder fast så man ikke taber den og så dristige tyve ikke lister af med det, uden man opdager det.

Smartere end smartphone

Alt sammen egenskaber som er gode under rejsen og på ferien, hvor man ikke gider slæbe rundt på mere end allerhøjest nødvendigt og hvor mobilitet er en topprioritet. Mange ville alligevel have haft et ur på. Nu behøver man kun det.

Først gjorde smartphones det overflødigt at slæbe laptoppen med på rejsen – og nu gør smart-uret de efterhånden halvfyldige smartphones unødvendige.

Producenterne er godt klar over, at det ikke mindst er på rejseområdet, at de nye supergadgets udmærker sig. Derfor er de født med apps og funktionalitet, der egner sig til rejseaktiviteter, og der kommer løbende nye apps til. Og hvad med betalinger i alverdens valutaer uden at skulle medbringe kreditkort? Det kan også blive realiteten med de nye smart-ure.

Få begrænsninger – mange muligheder

Smartphones har selvfølgelig også masser af navigationsudstyr (nogle af urene skal dog kobles sammen med en telefon, før de har GPS), indbyggede kort og en masse andre funktioner, som kan hjælpe når man er ude på rejseeventyr. Det er dog ikke alle lande, der tillader brug af smartwathces under kørsel, som en canadisk bilist for nyligt måtte sande, da han fik en bøde for at bruge sit Apple Watch bag rettet – værd at huske på bilferien!

Vi vender snart tilbage med en grundigere omtale af Apple Watch og de mest populære Android-ure og ser på, hvordan de klarer sig i kategorien ferier og rejser. Stay tuned!

By | juni 8th, 2015|Kommentarer lukket til Smartwatch med på rejsen – all lige ved hånden

About the Author: