Information om Slovenien

/Information om Slovenien

Information om Slovenien

Information om Slovenien

Dette lille land på Balkan, der ligger fredeligt i de smukke Julijske Alper, har nydt stigende velstand, siden de løsrev sig fra Jugoslavien i 1991. På grund af fantastiske skisportssteder, skønne søer med badehoteller, en interessant Kras-region og mange historiske seværdigheder, er Slovenien blevet en af Adriaterhavs mest populære destinationer.

Ljubljana – slavisk og romantisk

Ljubljana er Sloveniens vigtigste by, og den minder om Prag med dens højtliggende slotte og fine bygninger. Byen kan karakteriseres som slavisk og romantisk, og den gamle bydel er velegnet til at blive udforsket til fods. Byen bærer stadig præg af sine romerske rødder, men det meste af dens storhed dateres tilbage til Habsburg-tiden. Adskillige torve og travle markeder, barokke kirker, farverige bygninger, storslået arkitektur og masser af brostensgader fyldt med fortovsrestauranter – alt dette giver byen sin charme.

Sloveniens søer

Søen Bled i Slovenien har været populær blandt europæere gennem årtier og ligger fuldstændig smukt for foden af Alperne. Køligt ferskvand og fantastiske naturomgivelser gør den lille ferieby ved søbredden ekstra tiltrækkende. Det er oplagt at tage på cykeltur rundt om den forholdsvis lille sø, men man skal ikke snyde sig selv for at besøge de nærtliggende alpine landsbyer. Der ligger et middelalderslot dramatisk højt placeret ved siden af søen, og der ligger en smuk kirke fra det 15. århundrede på en ø i søen. Jorden omkring søen Bohinj, 30 kilometer mod sydvest, er uberørt og smuk, og der findes stier op til Triglav – et vigtigt ikon indenfor slovensk folklore.

Skocjan-hulerne

Skocjan-hulerne mod øst er berømte i Kras-regionen i Slovenien, og en tur gennem dette massive, bizarre og underjordiske system er fængslende.

Sloveniens kyststrækning

Slovenien har kun en lillebitte Adriaterhavs-kyststrækning, men alligevel er der to kystbyer, der er interessante at besøge. Koper er en middelalderby med en udpræget italiensk atmosfære. Piran ligger nærved, og er en smuk lille by med smalle stræder og gotisk arkitektur, og dens historie går tilbage til de gamle grækere. Den bedste strand langs kysten ligger ved Fiesa.

Sloveniens landskaber

Slovenien byder på landskaber, der kan måle sig med Schweiz’. Soca-dalen, der grænser op til Italien, er et oplagt mål for en køreture, og stedet dannede ramme for Hemingways Farvel til våbnene. Halozebjergene og Jeruzalem-Ljutomer distrikterne, nær Ptuj ved den kroatiske grænse, er to velkendte vindistrikter, der er kendetegnede ved bløde, rullende bakker og marker med solsikker og vingårde. Endnu et velbesøgt mål er Rogaska Slatina, som er en gammel, populær spa-by i den bedste østeuropæiske ånd.

Sloveniens afslappede atmosfære

Da Slovenien ikke bliver overrendt af turister, men er beboet af en venlig lokalbefolkning, har landet en afslappet atmosfære, og det er muligt at finde underholdning, dog i begrænset omfang.

Transport til og fra Slovenien

Der afgår hyppige afgange til byer i hele Europa fra Ljubljanas internationale lufthavn. Det er også populært at rejse til landet med tog eller via vejnettet fra både Østrig og Italien.

Du kan også læse om Slovenien på det slovenske turistbureaus hjemmeside.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Slovenien

About the Author: