Selfie på ferien

/Selfie på ferien

Selfie på ferien

Selfie på ferien

Rejseselfies hitter på de sociale medier - og hvorfor ikke? Feriefotos har altid været meget populære og rejser byder på masser af nye steder, mennesker og oplevelser - altså perfekte baggrunde i en selfie.

I Danmark var det nok statsminister Helle Thorning-Schmidt, der for alvor gav selfien sit folkelige gennembrud. I starten handlede det mest om at lave selfies med de rigtige (kendte) mennesker, men efterhånden handler det også om at lave selfies i de rigtige situationer.

En selfie “beviser” jo, at man er et interessant sted. Så kan man på den måde vise vennerne på facebook, at man besøger et tempel i Chennai eller har fundet vejen til toppen af et bjerg i Alperne. Ord bliver helt overflødige!

De social medier – ikke mindste fotodelingstjenesten InstaGram – gør det ikke bare nemt at dele selfies med vennerne. Ved at tagge bygninger og steder på billedet kan man komme i kontakt med andre, der besøger samme område og nærmest være med til at rapportere live fra feriestedet

Hoteller er med på idéen

Som de fleste andre trends kan også selfie-bølgen bruges af entreprenante rejsebureauer, hotelejere, resort managers og turistorganisationer på feriesteder. Kan man få folk til at tage en selfie ved en seværdighed i nærheden eller uden for hotellet og dele den på facebook eller twitter med de rette tags, har man allerede fået noget reklame på de sociale medier.

Men nogle går længere end andre. Således lokker et resort i Puerto Rico, La Concha Resort, med præmier, hvis gæsterne tagger det i deres billeder. Andre hoteller prøver at få etableret hashtagget #selfieholiday. Dem, der er med fra starten, får selvfølgelig meget ud af det.

Stort rejsemagasin giver bolden op

Travel and leisure er et velanskrevet rejsemagasin i USA, og de giver 25 bud på steder, du kan tage en selfie i år. Det er jo en ret lang liste med lidt af hvert. Nok så interessant tildeler magasinet hashtags til de forskellige rejsemål, så man i løbet af året kan følge med i, hvor meget opmærksomhed de forskellige steder får i form af selfies.

Travel and leisure giver for eksempel tags som #Yosemite (twitter) og @YosemiteNPS (InstaGram) til deres anbefaling af, at man i år besøger Yosemite National Park i Californien, som fejrer 150 års jubilæum i år.

By | maj 5th, 2014|Kommentarer lukket til Selfie på ferien

About the Author: