Information om Santorini

/Information om Santorini

Information om Santorini

Information om Santorini

Den græske vulkanø Santorini er sammen med de nærliggende øer Thirasia og Aspronisi i virkeligheden resterne af en større ø, som delvist kollapsede og sank i havet under et gigantisk udbrud for omkring 3.600 år siden. I dag er Santorini et af det græske øhavs smukkeste og mest populære rejsemål. Et spektakulært vulkankrater med udsigt over det azurblå hav og en unik græsk gæstfrihed venter dig på denne specielle ø.

Den vulkanske fødsel

Santorini øgruppen bestod tidligere af én rund ø kaldet Strogili, men i år 1645 før vores tidsregning resulterede et af største vulkanudbrud i historisk tid i, at en stor del af øen kollapsede og sank i havet. Det voldsomme vulkanudbrud spredte aske langt omkring i Middelhavet og dræbte naturligvis alt liv på Santorini. Der blev desuden skabt store flodbølger som blandt andet ramte Kreta mod syd.

Den tilbageblevne kraterrand efter vulkanudbruddet udgøres nu af Santorini, med det officielle navn Thira, sammen med de nærliggende øer Thirasia og den ubeboede Aspronisi. I midten af lagunen har mindre udbrud, som varede helt frem til 1950, skabt de to små ubeboede øer, Nea og Palia Kaimeni.

Santorini’s vulkanske ophav er blandt andet grunden til, at turister i dag kan nyde solen på strande med både rødt, sort og hvidt sand, alt efter hvilket geologisk lag der er blotlagt. Vandet er mærkbart varmere på de mørke strande, hvor lavasandet absorberer solens varme.

Seværdigheder på Santorini

Det dramatisk landskab, de langestrakte strande og den imponerende kraterrand, er naturligvis blandt Santorini’s største seværdigheder. Men Santorini er også berømt for sine hvidkalkede huse bygget ind i klipperne og idylliske små landbyer. Rejsende fra hele verden kommer for at opleve den særlige stemning og fantastiske udsigt fra byer som Oia, der klynger sig til klippesiden. Netop de karakteristiske hvid huse med blå skodder og døre er da også tit afbilledet på postkort fra Grækenland.

Vejret på Santorini

Som en af de de sydligste græske øer har Santorini et varmt middelhavsklima, hvor det kun sjældent regner i sommermånederne. Trods en afkølende brise fra havet ved kysten bliver det typisk meget varmt om sommeren med temperaturer op mellem 30 og 35 grader. Ønsker du sol og varme i ferien, er Santorini derfor et oplagt rejsemål. Forårets er typisk også solrigt, og derfor også et velegnet tidspunkt for et besøg.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Santorini

About the Author: