Information om Salamanca

/Information om Salamanca

Information om Salamanca

Information om Salamanca

Salamanca er den diametrale modsætning til den middelalderlige og asketiske naboby Ávila. Det farverige Salamanca præges af en opulent arkitektur i plateresk stil og barok.

Livsrytmen er ung og løssluppen i Salamanca, præget af studenterne på det traditionsrige universitet, som er et af Spaniens ældste.

Et af Europas smukkeste torve i Salamanca

Omkring det overdådige Anaya torv – et af Europas smukkeste – folder Salamanca sig ud i al sin pragt om eftermiddagen, når solens sidst stråler får de rosenfarvede sten til at gløde cinnoberrødt. To katedraler, den ene senromansk og den anden en blanding af gotik og renæssance, vender begge ud mod torvet, ligesom det barokke Anaya palads. Ikke langt derfra ligger universitetet, hvis facade spiller på hele det dramatiske register i den platereske stil. Inden for murene studerede flere af spansk litteraturs ældste klassikere: Góngora, Ruiz de Alarcón og Calderón de la Barca. Salamanca har bevaret al sin stråleglans fra disse storhedsår.

Plaza Mayor og Salamancas bygninger

Folkelivet i Salamanca oplever man bedst på hovedtorvet i det gamle centrum, Plaza Mayor. 1700-tallets pragt og elegance er koncentreret i torvets perfekte proportioner, som man kan beundre fra søjlegangenes cafeer. I Salamanca finder man også en berømt rigmandsvilla fra den tidlige renæssance, Casa de las Conchas eller ”Muslingeskal-huset”, som har fået sit navn efter facadens dekoration. I dag er villaen indrettet til offentligt bibliotek. Over for ”Muslingeskal-huset” ligger en anden berømt bygning, jesuitternes imponerende præsteseminarium.

Du kan også læse mere om Salamanca hos byens turistbureau.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Salamanca

About the Author: