Ryanair forudser priskrig på flybilletter til vinter

/Ryanair forudser priskrig på flybilletter til vinter

Ryanair forudser priskrig på flybilletter til vinter

Ryanair forudser priskrig på flybilletter til vinter

Har du planer om at rejse til vinter, er der måske godt nyt. Prisen på flybrændstof er på det laveste niveau i mange år, og det får Ryanair til at forudse “priskrigen over dem alle”.

Billigere flybilletter til vinter

Olieprisen er rekordlav for tiden, hvilket i princippet giver Ryanair og de andre flyselskaber mulighed for at købe billigt flybrændstof og sænke deres priser.

Nedadgående oliepriser giver dog ikke per automatik udslag i billige flybilletter, da de mange flyselskaber benytter såkaldte “hedging-aftaler”, når de køber deres brændstof. Købesaftalerne betyder, at de kan købe deres flybrændstof til en fastsat pris, hvilket beskytter dem mod uventede prisstigninger, men betydersamtidig, at de ikke umiddelbart kan drage fordel af faldende priser.

Ifølge Ryanair udløber selskabets eksisterende hedging-aftaler inden for de kommende måneder. I disse købsaftaler har Ryanair, ifølge egne oplysninger, betalt næsten det dobbelte for brændstoffet i forhold til det aktuelle rekordlave prisniveau. Med nye billigere indkøbsaftaler forventer Ryanair derfor at kunne sænke priserne på deres flybilleter og regner med at konkurrenterne vil følge trop.

Flere Ryanair-ruter fra Hamborg

Det irske lavprisflyselskab besluttede efter stridigheder med de danske fagforeninger tidligere på året at lukke deres nye base i Billund Lufthavn. Men for syddanske rejsende er der alligevel nye muligheder for at rejse med Ryanair.

I vinterprogrammet for Hamborg Lufthavn vil Ryanair således åbne fire nye ruter til Spanien: Alicante, Barcelona, Madrid og Málaga. Til næste sommer åbner selskabet desuden en ny rute til Palma de Mallorca fra den nordtyske lufthavn.

By | september 8th, 2015|Kommentarer lukket til Ryanair forudser priskrig på flybilletter til vinter

About the Author: