Information om Rom

/Information om Rom

Information om Rom

Information om Rom

Rom er Romerrigets hovedstad. Rom er den katolske kirkes centrum. Rom er en pulserende millionby. Rom er smuk og beskidt, fuld af historie og fuld af liv. Byen er så stor og har så meget at byde på at der er noget for en hver.

Ved første øjekast kan Rom virke larmende, trafikeret og meget stor. Siden opdager man at Rom har så utroligt meget at byde på: smukke pladser, en uendelig række af historiske seværdigheder, parker, caféer, restauranter og først og fremmest det pulserende, romerske folkeliv.

Rom er rig på historie og kultur

Colosseum vidner om Romerrigets storhedstid, og det store amfiteater er en seværdighed man bør se. Også Vatikanet med Peterskirken og den enorme plads foran skal opleves på en rejse til Rom. På pladsen vogter Schweizergarden, Vatikanets egen hær, over den lille stats enorme rigdomme som kan opleves ikke mindst i kirken. Her er kunstværker af Michelangelo, af vores egen Thorvaldsen og af en lang række andre af historiens største kunstnere. Og sådan kunne man blive ved: ude i byen og inden for i de mange museer byder Rom på kunst og arkitektur i verdensklasse.

Det pulserende Rom

Men måske er det bedste når man er på rejse til Rom at opleve det italienske storbyliv som man kender det fra Fellini-film. Både ved de berømte steder som Piazza Navona, Trevi-fontænen, Den Spanske Trappe og Borghese-parken og endnu mere ude i Roms bydele som Trastevere oplever man romernes Rom. Her er butikker, caféer og restauranter over alt. Og et pulserende liv. Det fortryllende ved Rom er netop at livet udfolder sig så intenst i en ramme af mere end 2.000 års historie.

Læs mere om Rom hos Italiens turistbureau

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Rom

About the Author: