Research gør ferien bedre – det gør micromanagement ikke

/Research gør ferien bedre – det gør micromanagement ikke

Research gør ferien bedre – det gør micromanagement ikke

Research gør ferien bedre – det gør micromanagement ikke

Micromanagement er udtryk for den tendens nogle af os kan have til at ville planlægge hver en lille detalje på ferien på forhånd. Men det risikerer at fjerne fornøjelsen ved ferien.

Vi har tidligere slået et slag for, at det gør ferien bedre, hvis man har brugt lidt tid op til ferien på at sætte sig ind i det område, man rejser til. Mange møder op på rejsemålet uden at vide noget som helst – og så risikerer man at fare forvirret rundt de første par dage.

Omvendt er der mennesker, der på forhånd fastlægger hvert et skridt på deres ferie. Planen bliver så central, at det mere kommer til at handle om at nå punkterne på den end at nyde ferien og give plads til impulsivitet og improvisation.

Det gælder naturligvis som altid om at ramme en fornuftig balance mellem disse to yderpunkter.

Research er bedre end rejseplan

Har du tiden til det, er det bedste du kan gøre at sætte dig så godt ind i dit rejsemål som muligt på forhånd. Lav en slags mental rejseplan og skriv eventuelt nogle hovedpunkter ned.

Hvis du er en af dem, der husker bedre, når du har skrevet noget ned, kan du godt lave en mere detaljeret plan på forhånd, men det er ikke meningen, at du skal gå rundt med den i hånden konstant på ferien.

Når først du er fremme, er det vigtigt at lade rejsemålet komme til sin egen ret. Det gør du ikke ved at lægge en meget detaljeret plan ned over det. Hvis alting er planlagt minutiøst, forsvinder eventyret.

Kom på banen fra start

Det er meget bedre at vide en masse om ferieområdet og have nogle ideer om, hvad du gerne vil opleve og så finde derhen på områdets egne præmisser. Man oplever mere, når man ikke render rundt med næsen nede i en rejseplan.

Det kræver naturligvis et grundigt forarbejde at danne sig et mentalt kort over rejsemålet, men det giver dig mulighed for at udforske området med løftet åsyn. På den måde kommer du hurtigere til at føle dig på hjemmebane. Det gør man ikke med et kort i den ene hånd og en stak papirer med detaljerede noter i den anden.

Ingen regler uden undtagelser

Den ovenfor skitserede tilgang til rejser og ferier egner sig perfekt til par, familier, individuelle rejsende og mindre grupper. Skal du have en større gruppe med rundt, der skal nå at se en række på forhånd fastlagte seværdigheder på kort tid, så virker metoden ikke godt.

Men så er du jo heller ikke rigtigt længere på ferie. Så er du reelt guide på arbejde, og så er det pludseligt nogle andre regler, der gælder for dig. Nu er det de andre, der skal på eventyr og befries fra micromanagement. Men så kender du forhåbentligt også rejsemålet på forhånd.

By | januar 27th, 2014|Kommentarer lukket til Research gør ferien bedre – det gør micromanagement ikke

About the Author: