Rejsetrends for 2015

/Rejsetrends for 2015

Rejsetrends for 2015

Rejsetrends for 2015

Der er stadig et godt stykke tid til næste år, men mange planlægger allerede nu vinterferien og måske endda sommerferien 2015. Vi giver her nogle bud på næste års rejsetrends.

Det er ikke nemt at spå om fremtiden, men vi tager chancen her med et par prognoser for udviklingen i ferier og rejser det kommende års tid.

Flere “senior-rejser”

Baby boomer generationen – de store årgange efter 2. verdenskrig – er for længst gået på pension. Men det forhindrer dem bestemt ikke i at rejse. Tværtimod har de nu mere tid end nogensinde tidligere.

Mange af de vestlige landes ældre borgere er ikke bare ved godt helbred, også deres privatøkonomi er sund. Og det er mennesker, som har været vante til at rejse. Det bliver de ved med.

En af de senere års rejsetrends er langtidsrejser, og denne omsiggribende ferieform er blevet populær ikke mindst i kraft af de mange ældre, der har tid og råd til at rejse på den måde.

Flere krydstogter

Antallet af krydstogter er stigende, og det skyldes til dels, at de store årgange er gået på pension og har fået mulighed for at bruge mange uger på havet, hvor servicen er i top, og man kan bruge tiden med ligesindede.

Men krydstogter er dog ikke længere udelukkende en rejseform, der tiltaler et ældre publikum. Der er flere og flere unge, der tager på krydstogter og også børnefamilier har fået øjnene op for denne komfortable ferieform.

Endelig er krydstogter blevet mere populære og bliver stadig mere populære, fordi en ældre form for krydstogter – nemlig krydstogter på de store floder – har fået en renæssance de seneste år.

Skræddersyede og unikke ferier

Der er også kommet større efterspørgsel efter enestående rejser. Ofte i forbindelse med særlige begivenheder. Hvor de fleste før holdt en fest i forbindelse med for eksempel sølvbryllup, så er der i dag mange, der rejser ud på en bryllupsrejser nummer to.

I det hele taget vil feriegæster væk fra den slagne vej og ud og opleve de mere afsides beliggende rejsemål. Det kræver mere planlægning, men giver fredfyldte ferieminder, som de mere overrendte turistmål ikke kan hamle op med.

Flere vil gerne gøre noget ekstra for en få enestående oplevelser med hjem fra ferien og for eksempel vandre et stykke af vejen selv, så rejsen frem til slutmålet bliver lige så væsentlig som selve rejsemålet.

By | oktober 1st, 2014|Kommentarer lukket til Rejsetrends for 2015

About the Author: