Rejs til USA og oplev total solformørkelse

/Rejs til USA og oplev total solformørkelse

Rejs til USA og oplev total solformørkelse

Rejs til USA og oplev total solformørkelse

Den 21. august kan du i USA opleve et af naturens mest spektakulære fænomener, når en total solformørkelse vandrer tværs over landet fra vest til øst. Her får du tips til steder at holde ferie i USA, hvis du vil se The Great American Eclipse.

The Great American Eclipse

Det er første gang i 38 år, at man kan opleve specielle himmelfænomen i USA. Den anledning er der mange, som benytter til at besøge “Gud eget land” i 2017. Nashville i Tennessee er dog den eneste storby i landet, som bliver “ramt” af den totale solformørkelse. Byen er kendt som countrymusikkens hjerte og et oplagt rejsemål, hvis du har lyst til også at udforske sydstatslivet. I flere af de mindre byer er man dog ikke på samme måde vant til at modtage mange turister, og der har derfor længe været rift om indkvarteringsmulighederne. I den lille by Madras i Oregon, som er et af de første steder solformørkelsen rammer, forventer myndighederne således omkring 30.000 besøgende, men byen har kun 325 hotelværelser.

Da solformørkelsen vil bevæge sig i et bælte på tværs af USA gennem 10 stater fra Oregon ved Stillehavet til South Carolina ved Atlanterhavet, er der dog heldigvis god mulighed for at opleve den totale solformørkelse mange steder. Da højdepunktet for solformørkelsen, hvor månen dækker helt for solen, kun varer nogle få minutter, er der dog nok størst efterspørgelse på rejser til steder med andre interessante seværdigheder inden for rækkevidde.

Pakkerejser til solformørkelsen i USA

Flere danske rejsebureauer tilbyder pakkerejser til forskellige dele af USA i forbindelse med det, som amerikanerne i vanlig storladet stil har døbt “The Great American Eclipse”. New York City, et af danskernes favoritrejsemål i USA, kan desværre ikke bruges i denne forbindelse, da solformørkelsen her kun vil være på 72 procent. Derimod vil den efter amerikanske forhold lille by, Idaho Falls, ligge på linen med den totale formørkelse. Byen kan derfor forvente ekstra mange besøgende den 21. august, blandt andet fra det danske Astronomisk Selskab. Ligeledes har Albatro Travel valgt den forholdsvis lille by Greenville i South Carolina, 240 km nordøst for storbyen Atlanta, som målet for deres solformørkelsesrejse.

Muligheden for at se den totale solformørkelse afhænger naturligvis ikke af at du vælger en pakkerejse fra et rejsebureau. Tager du til USA på egen hånd kan du få samme oplevelse. Derfor kan en solformørkelsesferie for eksempel ligeså godt foregå på egen hånd i en autocamper, hvilket endda kan være give bedre mulighed for at flytte sig efter det bedste vejr samt finde sit eget fredelige sted at betragte det fascinerende fænomen den 21. august.

I alt vil det tage 1 time og 33 minutter for solformørkelsen at bevæge sig hen over USA. Vil du opleve en total solformørkelse i Danmark, må du vente helt til den 21. maj 2145. Du kan dog også opleve den om 10 år – den 12. august 2026 – i Spanien og Island.

Du kan finde mere information om The Great American Eclipse hos NASA

By | januar 18th, 2017|Kommentarer lukket til Rejs til USA og oplev total solformørkelse

About the Author: