Rejs til Polen i Påsken

/Rejs til Polen i Påsken

Rejs til Polen i Påsken

Rejs til Polen i Påsken

Polen har meget at byde på som ferieland. Både landets store byer og mægtige natur viser sig fra deres bedste sider i foråret.

Polen har slet ikke fået den opmærksomhed som ferie- og rejseland, som landet fortjener. Landet er et af Europas mest interessante og både historien, kulturen og naturen er her i en klasse for sig selv.

Få et par rejsetips til det store østeuropæiske land her.

Gdansk og Det nordlige Polen

Den nordlige del af Polen virker ikke særligt fremmed på os danskere. De smukke kyststrækninger ud mod Østersøen kan minde om det bedste, vi har herhjemme. Og så er her alligevel anderledes. Man får så meget mere for pengene!

Gdansk er en utrolig smuk by med en stolt historie. I dag en moderne metropol med over en million indbyggere, tidligere en selvstændig bystat. Byen blev nærmest jævnet med jorden under 2. verdenskrig. Ud af denne tragedie opstod en mulighed for at genskabe byen i nye materialer. Gdansk fremstår derfor i dag i utrolig god stand.

Hovedstrøget i Gdansk er Ulica Długa. Herfra kan man komme hurtigt frem til de fleste af byens største seværdigheder – herunder kirken Bazylika Mariacka, verdens største murstenskirke. Er man politisk og historisk interesseret må man ikke gå glip af ‘Pomnik Poległych Stoczniowców 1970’ verdens første mindesmærke for ofre for det kommunistiske regime, som hærgede Polen i mange år.

Warszawa – en hovedstad med det hele

Warszawa er på alle måder Polens hovedstad; officielt, økonomisk, kulturelt. Og byen er også – uden konkurrence – landets største med sine godt tre millioner indbyggere.

De mange grønne områder og parker gør det til en fornøjelse at bevæge sig rundt i og opholde sig i Warszawa. Ikke mindre end 1/4 af byens areal er dækket af grønt! Også på anden vis kan du opleve natur midt i Polens hovedstad. Floden Wisła løber nemlig gennem byens centrale del. Et smukt syn.

Den vigtigste seværdighed i Warszawa er hele den gamle bydel, der i 1982 blev optaget på UNESCO’s liste over verdensarv. I kontrast til de mange gamle bygninger her står Warszawas vel nok mest berømte vartegn, den socialistiske bygning Pałac Kultury i Nauki. Overdådig, anmasende og imponerende på een gang.

Krakow

Krakow er Polens næststørste by – og levende og glad storby med en af verdens bedst bevarede bykerner. Den gamle bydel hedder Stare Miasto, og var det første sted i Polen som blev optaget på UNESCO’s liste over verdensarv. En sand fornøjelse at opleve om foråret.

Også naturen omkring Krakow er i særklasse. Det sydlige og østlige Polen har noget af Europas mest uberørte og oprindelige natur. Ikke langt fra Krakow ligger den skønne nationalpark Ojcowski – og Tatra-bjergene er bestemt også et besøg værd. Et sandt paradis for naturelskere.

By | marts 3rd, 2015|Kommentarer lukket til Rejs til Polen i Påsken

About the Author: