Information om Provence

/Information om Provence

Information om Provence

Information om Provence

Den sydfranske region Provence, som dækker et stort område mellem Middelhavet og Alperne, er et af de mest populære områder i Frankrig blandt turister. De tiltrækkes af regionens fantastisk geografisk variation, solen, vinen, maden og den særlige afslappede franske livestil der findes her.

Navnet Provence stammer fra ordet provins, og det var et af de første steder uden for nutidens Italien, der blev grundlagt af romerne omkring 150 f.Kr. De kaldte deres nye provins Provincia Narbonnensis efter hovedstaden Narbonne. Navnet var dog for besværligt og blev snart til Provincia Nostra (vores provins) for endeligt at blive til Provence.

Provence – for livsnydere

Den smukke Provence region udgør et så stort område og indeholder så meget variation, at folk sjældent kan nøjes med ét besøg, når de først har været der én gang. Hvis du holder af god mad, vine og lokalt kunsthåndværk, er dette stedet for dig. Provence er stedet for ægte livsnydere, og det er svært ikke at blive grebet af den særlige tilbagelænede stemning. Snart finder man ind i sit eget rolige tempo, hvor hverdagens hastværk glemmes, og man giver sig tid til at nyde de skønne omgivelser.

Smukke seværdigheder i Provence

Den charmerende og afslappede Arles og den tætpakkede Avignon har fortryllet romerske legionærer, paver og Vincent van Gogh. Den anløbne, eksotiske og ny-chikke havn i Marseille fortsætter med at fascinere søfolk og rejsende med dens strejf af mystik. (Bemærk, at du bør være lidt storbyfræk for at stå imod byens farverige, næsten udfordrende ånd.) Og den støvede Nîmes fremhæver den gamle romerske pragt, der er over Pont du Gard akvædukten og Maison Carrée templet.

Men regionen udnytter bedst sin charme i de landlige omgivelser, ikke mindst hjulpet af cypresser, vingårde og et kølende glas pastis. Og glem ikke de vidunderlige lavendelmarker ved foden af Mont Ventoux eller Provences okkerfarvede landsbyer – få steder er mere fristende end smukke St-Rémy-de-Provence, Nostradamus’ fødeby og fristed for Van Gogh, hvor sollyset virkelig pryder de smalle vejes platantræer.

Andre seværdigheder omfatter det fantastiske romerske kloster, Montmajour; de ujævne byer, Les-Baux-de-Provence (hjemby for det berømte hotel, L’Oustau de la Baumaniére) og Le Barroux og de smukke bjergbyer Roussillon og Gordes. En anden fornøjelse er at lære den forfriskende, venlige by Provençaux at kende. En god måde at udforske områderne på, er at vandre langs de hvid-klintede fjorde eller køre gennem de frugtbare landskaber på Route de Vignobles (vingårdsruten).

Byer i Provence

Marseille – Frankrigs andenstørste by set i forhold til indbyggertal, og kendt for et rigt kulturliv. Udpeget til Europæisk Kulturhovedstad 2013.
Aix-en-Provence – mindre by, som er en af Provences rigeste byer og berømt for sine mange fontæner.
Cannes – den årlige filmfestival er nok hvad de fleste forbinder med byen.
Nice – et populært rejsemål på Den franske Riviera, kendt bl.a. for sin smukke strandpromenade.
Saint-Tropez – Specielt kendt som ferieby for de rige og kendte, men har dog noget for alle.
Avignon – tag hertil for at opleve det store pavepalads, og gå en tur i de små hyggelige gader med fortovscaféer og forretninger.

Ferie i Provence

Nogle vælger at køre selv til en feriebolig i Provence, men orker man ikke den lange køretur til Sydfrankrig, er det oplagt at flyve til f.eks. Nice. Herfra kan man fortsætte med billeje, og det er netop nemmest at udforske Provence i bil. Vejnettet er let finde rundt på, og landsbyerne ligger tæt, så hvis man skulle fare lidt vild, gør det ikke noget.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Provence

About the Author: