Information om Porto

/Information om Porto

Information om Porto

Information om Porto

Porto, eller Oporto, bærer stadig præg af den velstand, som flød til byen under Portugals opdagelses- og koloniseringstid fra 1400-tallet, som bragte guld, sølv og eksotisk træ til Portos kirker, palæer, offentlige bygninger og kunstværker.

Porto – Portugals handelsby

Men endnu inden Porto blev genstand for de oversøiske rigdomme drog byen nytte af handel med udenlandske herskere. Romerne byggede en fæstning i Porto, hvor deres handelsrute krydsede Douro-floden, og efter at have smidt maurerne ud i 1100-tallet vandt byen rigdomme ved korsfarernes rute til det Hellige Land. Senere lukrerede Porto på den indbringende handel med vin til Storbritannien, som kompenserede for de pludselige tab i handel med krydderi fra de asiatiske kolonier.

Endnu i dag er Porto en vigtig handelsby, hvilket den overdådigt udsmykkede børs, Palacio da Bolsa med dens Alhambra-lignende ”Arabiske Værelse” og maleriske galleri vidner om. Men Porto er meget mere og andet end en driftig og livlig handelsby. Byen bugner af charmerende gader, historisk interessante bygninger og pladser, gode restauranter – og så gennemstrømmes byen af den legendariske Douro-flod, ”Den gyldne flod”, som er blevet byens vartegn.

Douro-floden er Porto´s livsnerve

Douro-floden har gennemkrydset 927 kilometer siden dens udspring i Duruelo de la Sierra i Spanien, inden den når Porto og det Atlantiske Ocean. Floden har historisk set haft stor betydning for byen, ikke mindst under Portugals storhedstid som kolonimagt, hvor floden, ligesom Tejo-floden i Lissabon, gjorde Porto til en central brik i den blomstrende kolonimagts handelsnetværk.

Floden er et fremragende udgangspunkt for at opleve Porto by. Man kan f.eks. krydse én af de flere broer, der går hen over floden, hvoraf den mest spektakulære er jernbanebroen Dona Maria Pia, tegnet af Eiffel i 1887. Det kan også anbefales at se floden – og byen – fra én af de mange flodbådsfarter, eller flodkrydstogter, som udbydes i området omkring Ponte de Dom Luis I.

Læs mere om Porto og rejser til Porto hos turistbureauet

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Porto

About the Author: