Information om Polen

/Information om Polen

Information om Polen

Information om Polen

Beliggende i det centrale Europa, har Polen både fungeret som en bro og som en frontlinje mellem Øst- og Vesteuropa. Idag er Polen et mangfoldigt land med mange spændende facetter.

Polens hovedstad Warszawa

Warszawa er hovedstaden i Polen, og har været det med jævne mellemrum siden 1611. Denne centralt beliggende by i Polen blev grundlagt i starten af det 14. århundrede. Byen har længe været et kulturelt og industrielt centrum, men Warszawa var også en af Centraleuropas smukkeste og mest avancerede byer indtil den vandt førsteprisen for den mest krigshærgede by under 2. verdenskrig.

Floden Vistula deler Warszawa i to vidt forskellige dele. Den vestlige del omfatter bymidten samt den gamle bydel mod nord. Næsten alle af byens store attraktioner findes på denne side af floden. Warszawa byder på et omfattende og hastigt voksende udbud af restauranter over hele den gamle bydel, som serverer traditionelle polske og internationale retter.

Efter krigen blev den gamle by genopbygget helt fra bunden; et omfattende arbejde der varede fra 1949til 1963. Byens værdifulde renæssance fra det 17. og 18. århundrede blev succesfuldt genoprettet. Warzsawas vigtigste boulevard er Kongevejen, som forbinder det kongelige palads med Lazienki-paladset, som var den kongelige sommerresidens.

Tatras – det alpine Polen

Tatras er navnet på Polens alpine område, det højeste i Karpaterne, bestående af tårnhøje bjergtinder og stejle klipper, som ender hundredvis af meter nede i de iskolde søer. Vintrene er lange og somrene korte, og er ikke varme nok til at smelte al sneen. De bedste tidspunkter at rejse til Polen er sen forår eller tidlig efterår.

Vandreruter i Polen

Med sin skønne natur er Polen en udendørs oase med aktiviteter for enhver smag og præferencer. De mest populære vandreruter findes i Tatrabjergene, men alternative muligheder findes i Pieniny, Bieszczady eller Karkonosze.

Polens floder

Floderne Krutynia og Czarna Hancza findes begge i Masurien, og er de mest uspolerede steder samt de bedste steder at sejle i kajak. De Masuriske Søer er ideelle til sejlads og er ikke overraskende fyldt med hundredvis af både om sommeren. Det er muligt at leje en sejlbåd i Gizycko, Mikolajki eller andre feriebyer i Masurien.

Kopernikus

Små to timers kørsel syd for Gdansk, finder man fødestedet for Kopernikus; manden som ”standsede solen og flyttede jorden”. Torun er navnet på en smuk middelalder by fra det 13. århundrede, hvor Den Tyske Orden gik i gang med at omdanne byen til en af sine tidlige frontposter.

Til og fra Warszawa

Som Polens hovedstad er Warszawa en travl endestation for flyvninger, tog og busser, både indenlandske og internationale. Der er transatlantiske fly og togforbindelser til byer over hele Europa.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Polen

About the Author: