Information om Peru

/Information om Peru

Information om Peru

Information om Peru

Kun få steder i verden finder man en ligeså stor variation i landskabet som i Peru. Her er regnskov, ørkener og høje bjerge.

Peru – store variationer

Andesbjergene, som løber parallelt med Stillehavskysten, opdeler i grove træk Peru i tre regioner. Kystområdet er lang smal ørken, som ligger mellem Stillehavet og bjergene. Dette ørken- slettelandskab brydes dog af frodige floddale.

Mod øst rejser Andesbjergene sig, og i denne højlandsregion ligger Perus højeste bjerg, Huascarán, på 6768 m. I denne bjergegn oplever man store temperaturudsving i løbet af døgnet, således at temperaturen midt på dagen normalt ligger omkring 24 grader, men om natten ryger ned til et par grader under frysepunktet.

På den anden side af bjergkæden længere østpå, ligger det forholdsvis flade Amazonregskovsområde. Den fugtige regnskoven udgør næste 60 procent af Peru samlede areal.

Oplevelser i Peru

Inka-stien til Machu Picchu er uden tvivl for mange rejsens absolutte højdepunkt i Peru, og vandreturen byder da også på helt fantastiske natur- og kulturoplevelser.

Peru har i det hele taget alt hvad man kan ønske sig i form af aktiv ferie og store kulturoplevelser. Besøg f.eks. Inka-civilisationens vugge ved Titicaca søen, som også er Sydamerikas største sø.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Peru

About the Author: