På storbyferie i Indien

/På storbyferie i Indien

På storbyferie i Indien

På storbyferie i Indien

Indien er for de fleste et meget eksotisk rejsemål – og landets mange storbyer udvikler sig med fantastisk hast.

Indien har utroligt meget at tilbyde feriegæster, og landets storbyer er blandt verdens mest spændende og levende – og så er varmen og det solrige vejr nærmest garanteret hvis man rejser mens det er koldt og mørkt herhjemme!

De indiske storbyer kan virke skræmmende, fordi de er så store og det er svært at sige hvor de slutter, fordi de hele tiden bliver større. Men de er også rige på oplevelser og man kan her mærke en ung kultur i udvikling. En dejlig afveksling fra det stagnerende Europa.

Delhi og New Delhi

Delhi er en megapolis med næsten 23 millioner indbyggere, og det er også her Indiens nuværende hovedstad New Delhi er at finde.

Mange kalder Delhi for "Østens Rom" – og det skyldes den centrale betydning byen har haft gennem historien. En betydning der stadigt rigt afspejles i en blændende kultur og masser af overdådig arkitektur fra de forskellige epoker.

De mange historiske seværdigheder er spredt rundt om i Delhi, men Metro-systemet er moderne og binder det hele sammen på forbilledlig vis. Gå ikke glip af moskeen Jama Masjid og det Røde Fort.

Calcutta

Calcutta – i dag også benævnt Kolkata – er Indiens 3. største by med små 15 millioner indbyggere. Under det britiske herredømme var Calcutta hovedstad i Indien, og byen har stadigt noget hovedstadsagtigt over sig.

Særligt på det kulturelle område er Calcutta er skridt foran Indiens andre storbyer. Calcutta huser mange af Indiens intellektuelle, forfattere og andre kulturskabere. Som feriegæst er det ikke mindst madkulturen i byen, man kan glæde sig over. Fremragende mad serveres her direkte på gaden – eller på fine restauranter. Alt efter smag og behag.

Et særligt kendetegn ved Calcutta er pottemagerkvarteret Kumortuli, hvor de hinduistiske guder er overalt i form af fint forarbejdede små lerfigurer. I den anden ende af skalaen finder du det storslåede marmor-palads Victoria Memorial.

Mumbai

Mumbai, der tidligere hed Bombay, er med sine 20 millioner indbyggere Indiens næststørste by lige efter Delhi-byområdet – men Mumbai er rigere. Det er også ved Mumbai, at Indiens farverige filmindustri, der populært går under navnet Bollywood, ligger.

Temperaturen er behagelig det meste af året i Mumbai, men det regner dog meget, mens det er sommer herhjemme, så besøg hellere mens det er tidligt forår, sent efterår eller vinter herhjemme.

I Mumbai må du ikke gå glip af banegården Chhatrapati Shivaji Terminus, som helt berettiget har fundet vej til UNESCO’s verdensarvsliste. Et mesterværk og arkitektur og et af Indiens travleste trafikknudepunkter. Oplev også det berømte Crawford Market hvor mylderet og stemningen fra storbyen finder sit måske klareste udtryk.

By | august 3rd, 2015|Kommentarer lukket til På storbyferie i Indien

About the Author: