Nye oplevelser i Italiens traditionsrige byer

/Nye oplevelser i Italiens traditionsrige byer

Nye oplevelser i Italiens traditionsrige byer

Nye oplevelser i Italiens traditionsrige byer

Italien er alletiders rejse- og ferieland. Det har en tradition uden lige. Og det er et land i konstant udvikling. Læs med her for en opdatering på nye muligheder i Italiens mest kendte byer her i 2014.

Lidt forberedelse og viden om tingenes tilstand i Italien her i 2014 kan gøre ferien i landet endnu bedre. Vi giver gode råd og tips nedenfor.

Mere mad i Rom

Rom er kommet efter den norditalienske tradition for aperitivos, så du nu mange steder i byen på barerne får adgang til de eftertragtede mini-måltider, når du køber en drink, der så til gengæld også koster en 60-80 kroner. Men det koster den jo i Danmark helt uden mad til, så det er stadig en dejlig ting. Nogle barer giver kun en lille tallerken med til drinken, men andre giver adgang til flere forskellige – og til at fylde op igen.

Når det gælder det rigtige aftenmåltid i Rom, er det værd at huske på at bestille bord, da det ellers kan være svært at komme til. Spiser man klokken 18 – og kan man gøre sig færdig rimeligt hurtigt – kan man dog som regel få lov at få bord uden bestilling, da de fleste først spiser ved 20-21 tiden i Italien, som i andre lande omkring Middelhavet.

Firenze overrasker stadig

Firenze har for længst etableret sig som en af verdens vigtigste byer for kunstinteresserede – og også for arkitekturinteresserede for den sags skyld. Denne by har så utroligt meget at vise frem, og selv de, der har besøgt byen flere gange, kan altid finde noget nyt at fascineres af. Firenze-kortet til godt 550 kroner giver adgang til ikke mindre en 60 museer og katedralen (Duomo). Det kan være en god investering i stedet for at skulle bruge tid på at købe billetter hvert enkelt sted.

Det berømte museum Uffizi kan også byde på noget af en overraskelse i år. De har åbnet et nyt galleri til ære for Michelangelo. Her kan de se hans berømte maleri fra starten af 1500-tallet af den hellige familie Doni Tondo, samt flere andre lidt mindre kendte billeder. Det er kunst i verdensklasse fra kunstens glansperiode – snyd ikke dig selv for det sublime!

Venedig modstår presset

Venedig har sit at kæmpe med, men er stadig et umådeligt populært rejse- og udflugtsmål, der kan tiltrække besøgende fra hele verden. De mange besøgende har gjort det nødvendigt at indføre en række begrænsinger for at undgå for meget skrald i gaderne. For eksempel er det nu forbudt at holde picnic på pladsen over dem alle, Sankt Marks Plads i Venedig. Ligesom badetøj og fodring af duer kan medføre påtaler. Men det er måske meget godt, for så kan andre gæster nyde pladsen i fred og ro.

Renoveringen af klokketårnet på Sankt Marks Plads er nu også langt om længe tilendebragt, så man igen kan opleve pladsen og tårnet, som det oprindelig var tiltænkt. Flere af byens museer, blandt andet Peggy Guggenheim-samlingen, byder på væsentlige nyheder i år, mens Accademia stadig er under renovering.

Kort sagt er alt ved det gamle i den forstand, at der kommer masser af godt nyt til i Italien, mens der samtidig bruges mange kræfter på at holde gamle traditioner i hævd og bygninger i orden i Italiens gamle kunstbyer. Og ikke mindst er maden som altid toptunet!

By | april 23rd, 2014|Kommentarer lukket til Nye oplevelser i Italiens traditionsrige byer

About the Author: