Information om Norge

/Information om Norge

Information om Norge

Information om Norge

Norge ligger tæt på toppen af verden, lige fra Nordsøen til Atlanterhavet. Landet har sine grænser op til Sverige, Finland og Rusland. Norge er bedst kendt for sine naturskønheder, som f.eks. fjorde, vandfald, bjerge, gletsjere og et utal af øer. Ud over disse herligheder har Norge også charmerende byer, skisportssteder og en betydelig olieindustri.

Norge – kultur- og naturoplevelsernes land.

Norge kaldes også ”Midnatssolens Land” med dets mange sommerdage, og er en oplevelse for folk som elsker naturen og udendørs aktiviteter. I Norge finder du også en rig og omfattende kultur, der bl.a. stammer tilbage fra Vikingerne, Samerne i de øde nordlige områder samt den verdensberømte maler Edvard Munch.

Norge er et utroligt smukt land med udstrakte sneklædte bjerge og dybe fjorde. Det enestående landskab fyldt med fjorde, som man finder i det sydvestlige Norge tiltrækker de fleste turister, men der er mange andre grunde til at besøge dette område med utrolig få indbyggere. Området tilbyder de mest utrolige udendørs aktiviteter, eventyragtige skove, historiske byer og charmerende fiskelandsbyer. Desuden modtages man af en utrolig venlig befolkning og den fantastiske beliggenhed tæt på Nordpolen betyder at man oplever den berømte midnatssol og fantastiske nordlys.

Norge har bibeholdt mange af sine kulturelle traditioner, især historiefortællingerne omkring pejsen i de lange vinteraftener. De omfatter ofte troldefigurer, som optræder venlige og hjælpsomme, men også med modbydelige karaktertræk som bruges som syndebuk for alle livets bekymringer.

Norske vikinger

Vikingetiden fylder meget i den norske historie. Vikingebådene krydsede Atlanten og Europa var udsat for mange angreb. Nordmændene har altid været opdagelseslystne og har haft indflydelse lige fra vikingerne i Skotland til polaropfinderen Roald Amundsen samt Thor Heyerdahl som krydsede Stillehavet på sin tømmerflåde.

Norges vigtigste byer

De mest interessante byer at besøge er Oslo, hovedstaden med sin utrolige smukke beliggenhed, den historiske handelsby Bergen, som ligger ved fjordens ”indgang” til landet med de utallige fjorde. Ligeledes den bakkede Tromsø beliggende ved Nordpolen, centrum for folk som rejser til Norge for at opleve Nordlyset. Disse byer tilbyder alle et godt udvalg af museer, historiske monomenter samt en fantastisk arkitektur.

Du kan læse meget mere om Norge hos Norges turistkontor.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Norge

About the Author: