Information om Nice

/Information om Nice

Information om Nice

Information om Nice

Byen Nicé som ligger i det sydøstlige Frankrig, er et af de mest kendte byer i Frankrig. Nicé har kun omkrig 350.000 indbyggere, men der strømmer flere millioner igennem byen hvert år, på grund af byens beliggenhed og charme. Da byen ligger lige ud til middelhavet, har Nicé selvfølgeligt et fabelagtigt klima, som gør Nicé til et utroligt populært sted. Blandningen af den smukke by hvor man kan shoppe dagen lang og den utroligt flotte og kendte strandpromenade ned til det turkisblå hav, gør at Nicé har noget for enhver smag.

Nice er en af verdens ældste byer, som blev grundlagt af grækerne. Byen har formået at bevare sit middelalderlige præg, og sammen med det milde middelhavsklima tiltrækker dette turister fra hele verden. Herredømmet over Nice har gennem tiderne skiftet flere gange, og byen var således i en periode på italienske hænder. Først relativt sent blev Nice endelig indlemmet i Frankrig (år 1860), og det er en af grundene til at byen har en særlig international atmosfære og åbenhed overfor besøgende. Nice er nu til dags Frankrigs anden mest besøgt by efter Paris, og byens lufthavn er ligeledes landets anden mest travle.

Seværdigheder i Nice

Placeringen ved middelhavskysten tiltrækker i sig selv mange besøgende, som blot vil nyde de smukke omgivelser, evt. fra en liggestol med en drink i hånden ved den kendte strandpromenade Promenade des Anglais. Derudover er der også gode shopping-muligheder og restauranter i Nice. Byen har alt hvad der skal til for at leve det søde liv.

Nice er også rig på kulturoplevelser, og overgås kun af Paris i antallet af museer og gallerier. Histories-interesserede kan besøge Cemenelum, en antik romersk by som i dag er et kvarter i Nice, hvor man kan se flere bygninger fra romertiden.

Shopping i Nicé

Nicé er en glimrende by at shoppe i. Hvis man bestemmer sig for at dagen skal gå med dette vil den gamle bydel samt Cours Saleya være et godt sted at starte. Stedet er kendt for sit utrolige blomster og frugt marked, samt sine mange små butikker som er sjove at gå at kigge i. Er man mere til mærketøj skal man tage til den “nye” bydel, hvor man finder alle de kendte mærker, samt store butikskæder.

Det ideelle tidspunkt at tage til Nicé for at shoppe er januar og juli. I disse måneder starter noget man på fransk kalder soldes. Dette betyder udsalg og det løber i hele 6 uger af gangen. Udsalgsdatoerne ændres dog hvert år og er fastsat af den franske regering, så det kan være en fordel at gå på nettet og tjekke hvornår næste udsalg vil være før man tager afsted.

Spisning i Nice

Restauranterne i Nicé varierer fra de billige til michilin restauranter som er oppe i det meget høje prisleje. Bor du i nærheden af centrum af Nicé eller ved den gamle bydel, vil der være et bredt udvalg af restauranter som alle er inden for gåafstand, og dette omfatter ikke de utallige fastfood restauranter, som ligger rundt omkring.

Hvis man ikke går på opdagelse men tager en af de mere kendte restauranter, vil det være en god ide at ringe dagen før eller om morgenen og bestille bord, da mange af de mere kendte restauranter er fyldte hver aften.

Udover restauranterne om aftenen er det et must at spise frokost på et af de mange utroligt dejlige cafeer, som ligger rundt omkring i byen. Hvis man har penge til det kan man også tage en dejlig frokost helt nede på stranden, da stort set hele strandområdet omkring strandpromenaden, er ejet af forskellige cafeer som udlejer liggestole og parasoller. Disse “cafeer” laver også dejlig mad og har super betjening, men er dog lidt dyrere end så mange andre steder. Vil man virkelig mærke man er på ferie kan dette varmt anbefales.

Forbindelser til Nice

Nice’s internationale lufthavn, Aéroport International Nice-Côte d’Azur, som ligger i den vestlige ende af Nice har forbindelser til mange europæiske byer og også forbindelser til København med flere forskellige selskaber. Fra lufthavnen er der gode busforbindelser ind til bycentrum, ligesom der er mulighed for at arrangere billeje.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Nice

About the Author: