Mykonos og Delos

/Mykonos og Delos

Mykonos og Delos

Mykonos og Delos

Mykonos er et af verdens mest populære feriesteder, og dens navn er blevet synonym for feriesjov døgnet rundt og fester, som varer hele natten.

På strandene Paradise og Super Paradise er der mindst ligeså meget liv på barerne som på strandene. Til de mere adstadige er der Psarou og Elia strandene, hvor parasoller og liggestole måske koster en smule mere end sædvanligt, men hvor der er gode chancer for at møde berømtheder og andre jetsettere. Hovedbyen Chora er propfuld af klubber og caféer, som pulserer døgnet rundt. Traditionalister kan dog beundre den byzantinske Panagia Paraportiani-kirke fra det 15. århundrede, de gamle vindmøller og Mikri Venezia (Lille Venedig), der også er navnet på Alefkantra-kvarteret, hvor de vakkelvorne farvestrålende huse, som engang var piraternes boliger, ligger lige ved vandkanten. Meget tæt på Mykonos ligger den lille hellige ø Delos, der i antikken var helliget guderne Artemis og Apollon, som blev født på øen. Delos er et stort arkæologisk udgravningsområde, og derfor bor ingen fast på øen i dag. Man kan komme dertil med både, der dagligt sejler fra havnen i Mykonos by.
Festligheder og lokale traditioner: Vinhøstfestivalen bliver arrangeret på Mykonos hver anden søndag i september med en rekonstruktion af stampning af vindruer i en traditionel vinpresser.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Mykonos og Delos

About the Author: