Masser af oplevelser i Calabrien

/Masser af oplevelser i Calabrien

Masser af oplevelser i Calabrien

Masser af oplevelser i Calabrien

Calabrien er Italiens støvlespids, og selvom området ligger i udkanten af Italien venter der feriegæsten masser af oplevelser og gode stunder her. Særligt nu her sent på sæsonen har Syditalien en fordel frem for Nord- og Centralitalien.

Vejret er stadigt lunt i Calabrien nu her i efterårsmånederne, og Syditalien har lige så meget at byde på som de mere velkendte områder i det nordlige og centrale Italien. Her følger flere bud på overraskende oplevelser og seværdigheder, du ikke må snyde dig selv for på ferien i Calabrien.

Området kan nydes året rundt.

Chilifestival i Calabrien

Solen brænder måske ikke længere så stærkt i Calabrien i efteråret som om sommeren, men derfor kan chilien jo godt brænde på tungen. Calabrien afholder hvert år i midten af september en stor chilifestival i den smukke kystby Diamante.

På italiensk hedder den en peperoncino festival, og her finder du alt hvad hjertet kan begære af stærke chilier, farverige chilier, søde chiliere og chiliretter af enhver art. Et sikkert hit for alle der kan lide stærk mad og chili. Se mere her:

www.peperoncinofestival.org

Palio cui Ciucci

Palio cui Ciucci er ikke så kendt som palioen i Siena, men ikke desto mindre en stor oplevelse. Palio cui Ciucci løber af stablen i det nordlige Calabrien i landsbyen Laino Borgo. Palio cui Ciucci er en del af Ferragosto-festlighederne som i Italien er festdage midt i august.

I modsætning til palioen i Siena foregår palioen i Laino Borgo ikke på hesteryg. Her rider de unge mænd i steder på æsler. Vinderholdet holder gadefest for hele byen.

Som i Siena er det nemlig byens forskellige nabolag, der kæmper om den prestigefyldte titel.

Ud i Calabriens natur

De mange festivaler og kulturbegivenheder i Calabrien overgås kun af områdets enestående flotte natur.

Et godt sted at udforske den er i nationalparken Pollino, hvor der er muligheder for aktiv ferie, vandring, udforskning af arkæologiske udgravninger og meget andet godt.

Også den lange kystsrækning hele vej rundt om “støvlespidsen” byder på smukke udsigter, og der er flere hyggelige småbyer undervejs, som egner sig fint til stop, når tørst og sult melder sig.

By | oktober 6th, 2014|Kommentarer lukket til Masser af oplevelser i Calabrien

About the Author: