Information om Madrid

/Information om Madrid

Information om Madrid

Information om Madrid

Madrid er åben og imødekommende. Den kan virke moderne, fortravlet, men er på samme tid folkelig i den gode, gamle forstand af ordet.

Maurerne grundlagde Madrid allerede i middelalderen, men i sin nuværende form er den først og fremmest en 1800-tals by. Gamle stilarter i ny fortolkning: klassicisme, renæssance og mudéjar (den maurisk inspirerede arkitektur) giver Madrid sin egen, personlige profil.

Madrids ældste kvarter

Madrids ældste kvarter stammer fra det 17. århundrede og er kendt som Madrid de los Austrias. På en spadseretur gennem de små gader i Madrid får man en glimrende idé om livet i den næsten provinsielle hovedstad for et verdensomspændende imperium. De sobre bygninger i mursten, træ og tegl rummede et jævnt borgerskab og et aristokrati uden de store sociale prætentioner. Det er intim hygge snarere end imperial pragt, som hviler over miljøet.

Uden for det gamle kvarter skifter Madrid karakter. Der bliver lys og luft om et pragtfuldt kongeslot fra det 18. århundrede, de statelige herskabsvillaer på Gran Vía og to populære promenader, Paseo del Prado og Recoletos. Madrids åndehul er den store Retiro park i centrum, hvor et broget folkeliv folder sig ud på de varme sommerdage.

Prado-museet i Madrid

Ikke langt fra Retiro finder man Prado-museet, hvis vægge prydes af mestre som Velázquez, Goya og Rubens. I samme hjørne af Madrid ligger kunstcentret Reina Sofía samt det ny Thyssen-Bornemisza museum, som har befæstet Madrids ry som et mekka for malerkunstens elskere.

Madrid er en by med mange facetter, og dens fornemste kendetegn er måske villigheden til altid at optage et nyt element i sin mangesidede personlighed. Klassiske ”tascas” – værtshuse – er et lige så typisk indslag i gadebilledet som de moderne in-steder, der får Madrid til at vibrere med det berømte ”movida”. I den spanske hovedstad er der altid en ledig niche til det sidste ny, uden at det går ud over det eksisterende.

Shopping i Madrid

Spanien har et utal af talentfulde designere fra hele verden – og det helt ekstreme kan man finde i gaderne ved Salamanca. Et alternativt landskab blomstrer i Chueca, medens modeselskaberne har taget over i Malasana kulminerende i Mercado de Fuencarral. Gaderne omkring Huertas, og i det meste af den gamle bymidte, er også fyldt med specialbutikker af enhver art.

Tag en pause mellem indkøbene

Befolkningen i Madrid tilbringer meget lidt tid hjemme, idet de foretrækker at nyde byens mange tilbud. Man kan slå sig ned og nippe til en kop kaffe eller noget stærkere i sidegadernes cafeer og barer. Der er ikke specielt grønt i Madrid, men besøgende kan dog stadig slå sig ned i parkerne som f.eks. den imponerende Parque del Buen Retiro – perfekt efter at have gennemboret alle de nærliggende museer – eller Campo del Moro.

Læs mere om Madrid på det spanske turistkontors officielle hjemmeside

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Madrid

About the Author: