Information om Lissabon

/Information om Lissabon

Information om Lissabon

Information om Lissabon

Med sine dybe forankring i historien og alligevel en moderne by med mange natklubber, barer og et seriøst natteliv, er Lissabon hurtigt på vej til at få ry som en af Europas livligste byer.

Forførende Lissabon

Lissabon er bygget på syv bakketoppe, der skråner ned til Tejo-floden og hvor man end drejer sig, har man en fantastisk udsigt over byen. Lissabon er mere forførende end påtrængende – af passende størrelse og let at udforske til fods eller med traditionel tovbane – med sine brostensbelagte labyrinter og flisebeklædte bygninger, som frister til en romantisk spadseretur.

De store opdagelsesrejsende kaldte Lissabon for en af verdens store havnebyer, midtpunkt i et imperium, der strakte sig fra Brasilien i vest til Indien i øst. Klostret Mosteiro dos Jerónimos i Belém bydelen er en hyldest i sten til Portugals maritime arv, mens Torre de Belém er et mægtigt symbol på Portugals storhedstid. Selv i moderne arkitektur ser man det maritime tema – f.eks. den nye, meget smukke Vasco da Gama bro, som har form af et kæmpestort sejl.

Baixa Pombalina

Efter det altødelæggende jordskælv i 1755 blev Baixa Pombalina (Lissabons centrum) genopbygget i klassisk stil, men der er stadig mange af de gamle middelalderkvarterer med krogede gader tilbage i Lissabon, hvor fascinerende butikker, restauranter og cafeer ligger side om side. Om aftenen liver de op og byder på alt fra afrikansk til latinamerikansk musik – og selvfølgelig den melankolske fado-musik.

Regionen Lissabon og dens byer

Også regionen Lisboa’s øvrige byer har deres charme. Estoril er fuld af kosmopolitisk glamour, mens Sintra’s paladser, som var kongeslotte for de portugisiske konger, tog Lord Byron med storm: ”To see the world and leave out Sintra is to go blind about”. Mens de, der søger åndelig næring, drager i millionvis til valfartsbyen Fátima, hvor Jomfru Maria viste sig for 3 hyrdebørn i 1917.

Lissabon-omegnens natur

Har man fået nok af kultur i Lissabon, kan man søge ud på landet. På Estramadura-kysten, der tidligere hærgedes af korsriddere, ligger fiskerbyer, charmerende strande og veletablerede som nye golfcentre som perler på en snor. Øst for Lissabon ligger Ribatejo, et frugtbart område med laguner og mudderbanker, et rigt fugleliv og græsningsareal for sorte kamptyre og heste. Syd for Tejo-floden ligger ”Parque Natural da Arrábida’s bjerge, hvor der lever ildere, vildkatte og ørne, mens man længere nede ad floden kan tage på tur med båd ind i Sado deltaet for at se de stumpnæsede delfiner lege.

Læs mere om Portugal

Læs mere om Lissabon hos Portugals turistbureau

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Lissabon

About the Author: