Information om Letland

/Information om Letland

Information om Letland

Information om Letland

Letland er et lille land ved Østersøen, rig på historie og traditioner. Hvis du elsker at opholde dig i naturen, så er der masser af åbent hav ved Østersøens kyst samt den fredfyldte Rigabugt. Der er også masser af naturparker, søer og smukke skove i Letland.

Riga i Letland byder på fantastiske arkitektoniske monumenter, men byder også på et rigt natteliv med masser af natklubber og barer. En legende i Letland siger, at engang hvert hundrede år, så stikker en djævel sit hoved op fra Rigas flod Daugava, og spørger om Riga er ”parat”. Hvis svaret er ”ja” så vil den næsten 900 år gamle by forsvinde ned i flodens dyb.

Letland – en af Europas skjulte skatte

I øjeblikket er der dog ingen fare for at Letland er parat til at synke. Letland har længe været Østersøens favorit, men er nu også begyndt at tiltrække turister langvejs fra, da landet har fået ry for at være en af Europas skjulte skatte. De besøgende værdsætter de små maleriske middelalderlandsbyer, de landlige slotte, museer og parker, ruiner og fæstninger samt nogle overdådige paladser. Landet er også populært for sine små lettiske særheder, som er bevaret og kommer til udtryk i håndværk og kultur.

Letlands geografi

Letland ligger på Østersøkysten og grænser op til Estland mod nord, Litauen mod syd, Rusland mod øst og Hviderusland mod sydøst. Det kystnære område er overvejende fladt, men længere inde i Letland bliver jorden mere kuperet og dekoreret med skove og søer. Der findes omkring 12000 floder i Letland, den største er Daugava. Havnene i Riga og Ventspils fryser ofte til om vinteren.

Læs mere om Letland hos landets turistbureau.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Letland

About the Author: