Krydstogtsrejser – ferie på åbent hav

/Krydstogtsrejser – ferie på åbent hav

Krydstogtsrejser – ferie på åbent hav

Krydstogtsrejser – ferie på åbent hav

Alder er ingen hindring for rejser og oplevelser i den store verden, og mange ældre mennesker er især glade for krydstogter, hvor udbuddet er mere alsidigt end nogensinde før.

Med alderen får mange mere tid til rejser og ferie. Når børnene er flyttet hjemmefra, og man måske endda er gået på pension, bliver der bedre plads i kalenderen.

Det benytter mange danskere sig af. Langtidsferier er populære i denne aldersgruppe, og det er krydstogter også. Et krydstogt kan være alt fra få dage til flere måneder.

Krydstogtsrejsen er social

En af grundene til krydstogternes stigende popularitet er det sociale aspekt på rejsen. Man er hele tiden sammen med andre mennesker, som også er på rejse.

Det giver en god stemning, som alle, der har været på opdagelse sammen med andre, ved. Måske kan rejser af denne type endda virke som modvægt til den ensomhed, nogle oplever efter børnene er flyttet hjemmefra eller partneren måske er død.

Krydstogterne er forskellige og nogle lægger op til selvstændige, individuelle udflugter, når skibet lægger til kaj, mens andre arrangerer fællesture på land, så man ikke går glip af seværdighederne. Ofte kan man vælge det ene eller det andet, alt efter temperament og dagsform.

Ombord på skibet arrangeres der forskellige fællesaktiviteter, middage, konkurrencer, fester og så videre – – og når man får nok af det, trækker man sig bare tilbage til kahytten. Der er også plads til privatliv på de store skibe.

Alt er ordnet

En god ting ved ferier på krydstogtskibe er, at der er taget hånd om det meste på forhånd. Man skal bare bestille turen og så møde op. Så er resten inkluderet.

Det står i kontrast til en ferie, hvor man rejser selv i egen bil og lignende gør-det-selv ferier, hvor overnatninger og andet praktisk skal ordnes, og man selv står for kontakten til de forskellige instanser undervejs.

Mange nyder bare at kunne gå ombord og lægge bagagen i kahytten – og så ellers slappe af. Så er ferien i gang med det samme. Perfekt hvis man bor i en by som København, hvor man kan komme direkte på krydstogt fra egen havn.

Krydstogsrejserne går efter al sandsynlighed endnu bedre tider i møde i de kommende år, hvor rekordstore årgange går på pension. Ohøj!

By | marts 19th, 2014|Kommentarer lukket til Krydstogtsrejser – ferie på åbent hav

About the Author: