Information om Kroatien

/Information om Kroatien

Information om Kroatien

Information om Kroatien

Mere end et årti er gået siden Kroatien skiltes fra Jugoslavien under en blodig krig. Kroatien er nu igen et overraskende godt turistmål, som prydes af middelalderlige byer langs den uovertrufne Dalmatiske Kyst.

Kroatiens hovedstad Zagreb

Zagreb er let at udforske til fods, med et par middelalderlige bygninger og kun få minder fra krigen i Kroatien, når man ser bort fra den massive mur bygget af 40.000 mursten, som nu fungerer som et mindested for dem der mistede livet under krigen. Fra Lotrscak-tårnet kan man nyde en fantastisk udsigt, mens byens katedral byder på levn fra middelalderen og renæssancen. Der findes flere fine museer i Zagreb og der er masser af liv i byens forstæder ud på nattetimerne. Morogoj-kirkegården er bemærkelsesværdig og smuk med sin landskabsarkitektoniske engelske have og neoklassiske mausoleer.

Dubrovnik – Kroatiens hovedattraktion

Med en skøn beliggenhed, er Dubrovnik Kroatiens reelle attraktion med sin 700 år gamle by, Stari Grad, som er kendetegnet ved sine marmor-belagte torve, stejle brostensbelagte gader, høje huse, klostre, kirker, paladser, springvand og museer. Bymurene lukker trafikken ude og er blandt verdens bedst bevarede bymure. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste, og mange af krigsskaderne er blevet repareret. Placa er igen blevet en livlig promenade. Byens bedste arkitektur er det Franciskanske Kloster fra det 13. århundrede samt St. Blaise-kirken og det gotiske Rektors Palads.

Kroatiens romerske fortid i Split

Split har en beundringsværdig romersk historie, og er den vigtigste by på Den Dalmatiske Kyst. Selvom området er ret industrialiseret, så er der stadig masser af interessante seværdigheder, blandt andet Diocletians Palads, rådhuset fra det 15. århundrede, samt det maritime og arkæologiske museum.

Du kan læse mere om landet på Kroatiens turistråds hjemmeside.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Kroatien

About the Author: