Information om Italien

/Information om Italien

Information om Italien

Information om Italien

Italien har rigtigt meget at byde på; fantastiske historiske monumenter i Rom, Firenzes udprægede skønhed og renæssance-stemning, Venedigs romantiske atmosfære, Milanos stilfulde butikker, Amalfi-kystens solrige kyster samt det rullende bakkelandskab i Toscana.

Italiens geografi

Det støvleformede land strækker sig ind i Middelhavet, herunder Adriaterhavet, Det Ioniske Hav, Det Liguriske Hav og Det Tyrrhenske Hav. I det bjergrige nord grænser landet op til Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien. På den anden side af Adriaterhavet finder man Kroatien, det tidligere Jugoslavien og Albanien. Italien omfatter også flere betydningsfulde øer, herunder Sicilien, Sardinien, Capri og Elba.

Længst mod nord er landskabet overvejende bjergrigt, med Alperne og Julian-alperne der strækker sig fra Genova til Trieste. Man finder flere dejlige dale blandt de høje bjerge. Maggiore-søen på grænsen til Schweiz, er en af de smukkeste destinationer i Italien. Umiddelbart mod syd finder man dalen omkring floden Po, hvilket udgør det mest lavtliggende område, som også er meget industrialiseret og tæt befolket.

Italiens rygrad dannes af Appeninerne, som strækker sig fra Genova, og helt ned til den fodbold, som man finder hængende over snuden af Calabrien. De rullende og kultiverede bakker, der er så typiske for Toscana, finder man i halvøens centrale regioner, hvor der er en stærk kontrast til det tørre og mindre frodige syd.

Italien har desuden tre aktive vulkaner; Stromboli på de Æoliske Øer, Vesuv i nærheden af Napoli samt Etna på Sicilien.

Italiens hovedstad Rom

Nogle af Roms vigtigste seværdigheder tæller blandt andet Septimus Severus-buen, Saturn-templet, Vestalindernes Hus, Antonius og Faustinas Tempel, Titus-buen og selvfølgelig det måske mest kendte bygningsværk i Italien, Colosseum. En fantastisk udsigt kan man få fra toppen af Palatino; en nærliggende højderyg som også er spækket med ruiner.

Pantheon er særdeles imponerende, Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe er maleriske, og Vatikanet har en from atmosfære med den spektakulære Peterskirke og Det Sixtinske Kapel.

Den italienske renæssance

Firenzes kultur er præget af renæssancen og er både graciøs og overvældende. Den bemærkelsesværdige domkirke dominerer horisonten, og ved siden af den finder man det gamle dåbskapel og Palazzo Vecchio, hvor man finder en kopi af Michelangelos David-skulptur. På den anden side ligger Uffizierne; et af de vigtigste kunstmuseer i Italien, mens Ponte Vecchio er et legendarisk motiv på byens postkort.

Venedig – Italiens romantiske perle

Venedig i Italien er unik med sine endeløse kanaler og udsmykkede balkoner. Byen udforskes bedst til fods, og har mange utrolige kirker og smukke bygninger. Canale Grande udspringer fra den uforglemmelige Markusplads, som kan imponere med Kampanile, Dogepaladset og Basilikaen. Sukkenes Bro er populær blandt forelskede par, mens Rialto-broen og Accademia-broen egentlig er mere imponerende.

Milano – mode og gastronomi

Milano er centrum for mode, gastronomi og Opera. Byens største seværdigheder omfatter den ufærdige katedral, Sforza-slottet, domkirken og kirkepladsen, samt Galleria Vittorio Emanuele II; et af Italiens og verdens mest elegante indkøbscentre.

Syditalien – Napoli

I Napoli finder man karakteristiske smalle gader, larmende markeder og gamle kirker, som alle er med til at gøre byen populær. Især besøgsværdige er den 800 år gamle domkirke, San Carlo Teater, den elegante Piazza Trento e Trieste, Sant’Elmo-slottet samt den charmerende fiskerlandsby Borgo Marinaro. Med bil kan du nemt udforske Toscana, Alperne og Dolomitterne, Amalfikysten samt Pompeji.

Du kan også få mere information om Italien hos Italiens turistbureau.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Italien

About the Author: