Information om Catalonien

/Information om Catalonien

Information om Catalonien

Information om Catalonien

Catalonien er med spektakulære familievenlige sandstrande langs Costa Brava, verdensberømte kulturelle oplevelser i Barcelona og fantastiske vandreture i Pyrenæerne ikke overraskende et af Spaniens mest populære rejsemål.

Catalonien ligger i det nord-østlige hjørne af Spanien ud til Middelhavet med grænse til Frankrig. Catalonien har lidt over 7 million indbyggere, hvoraf en stor del lægger meget vægt på deres catalanske identitet. Catalonien har da også en særlig og omdiskuteret rolle i Spanien, som ikke blot betyder at både catalansk og spansk har status af officielt sprog i regionen. Det betyder også, at Catalonien har selvstyre inden for en række områder, som først og fremmest omhandler uddannelse, kultur, medier og offentlig administration.

Barcelona – en elegant storby

Omkring en tredjedel af Cataloniens befolkning bor i regionhovedstaden Barcelona, hvis placering ud til Middelhavet gør den til en vigtig havneby og et populært rejsemål. Barcelona har flere lufthavne inden for en forholdsvis kort afstand, og med et godt udvalg af ruter med lavprisselskaber fra Danmark, er Barcelona også en af danskernes favoritdestinationer for storbyferier i Europa. Udover nærheden til Middelhavet er det kulturlivet og de historiske seværdigheder, som gør Barcelona til noget helt særligt. Midt i Barcelona finder du for eksempel Spaniens nok mest populære seværdighed, den fantastiske kirke La Sagrada Familia tegnet af arkitekten Antoni Gaudi, som har været under opførsel siden midten af 1800-tallet, og endnu ikke er helt færdig.

Læs mere om seværdigheder i Barcelona her på TravelForum.

Vejr og klima i Catalonien

Catalonien dækker et område på mere end 32.000 km2, så derfor vil vejr og klima varierer alt efter hvor i Catalonien man er. Ude ved kysten finder man et middelhavsklima med milde vintre og varme somre, mens der længere inde i landet er et mere kontinentalt klima med kolde vintre og varme somre. Omkring og i Pyrenæerne oplever man ligeledes vintertemperaturer under 0 grader, kraftigt snefald og oftest relative kolde somre.

Du kan også læse mere om aktuelle begivenheder og aktiviteter i Catalonien hos Spaniens officielle turistbureau

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Catalonien

About the Author: