Her er verdens mest populære storbyrejsemål

/Her er verdens mest populære storbyrejsemål

Her er verdens mest populære storbyrejsemål

Her er verdens mest populære storbyrejsemål

Verdens storbyer byder på masser af spændende og mindeværdige oplevelser. Få inspiration til din næste storbyferie i den nye liste over verdens mest populære storbyrejsemål. Måske du skal en tur til Asien?

Asiatiske byer dominerer listen

Når man som dansker og europæer tænker på populære storbyrejsemål, vil man nok umiddelbart tænke på byer som London, Paris og Rom. Men selvom både London og Paris er med i toppen af listen over verdens 100 mest populære storbyrejsemål, er det generelt de asiatiske byer der modtager flest turister.

Af de 100 mest besøgte storbyer i 2014 ligger mere en tredjedel således i Asien, og listen toppes suverænt af Hong Kong med næsten 28 millioner besøgende. London på andenpladsen modtog “kun” godt 17 millioner.

Kinesiske turister holder sig til nærområdet

Ifølge Euromonitor International som står bag opgørelsen, er det især væksten i den kinesiske turisme, som kommer asiatiske storbyer til gavn. Særligt Hong Kong, Macau og Taipei modtager mange kinesiske turister.

Det er dog ikke kun kinesere, som i stigende grad vil ud og udforske omverdenen. Kina modtager også flere udenlandske besøgende end tidligere og har syv storbyer med på listen. Det er ligeså mange som USA kan præstere. Kun den kinesiske hovedstad, Beijing, havde tilbagegang, hvilket tilskrives dårlig omtale på grund af problemerne med luftforurening.

Klassiske rejsemål i Europa

Sammenlignet med besøgstallene i Asiens storbyer, kan væksten i Europa ikke følge med, og i den seneste opgørelse er mindre end en tredjedel af de 100 mest besøgte storbyer europæiske.

Europa har dog stadig en række af de mest klassiske storbyrejsemål, som stadig tiltrækker besøgende fra hele verden. I nogle byer som for eksempel Barcelona, Venedig og Amsterdam forsøger myndighederne nu faktisk at lette presset på den indre by og de mest populære seværdigheder ved i stedet at promovere attraktioner i andre områder.

På den anden side af Atlanten forventes Havana i Cuba de kommende år at kravle op ad listen. Den caribiske ø-stat oplever allerede rekordmange besøgende på grund af det forbedret forhold til USA og flere nye flyforbindelser.

Top 10

  1. Hong Kong (27,8 millioner besøgende)
  2. London (17,4)
  3. Singapore (17,1)
  4. Bangkok (16,2)
  5. Paris (15)
  6. Macau (15)
  7. Shenzhen (13,1)
  8. New York City (12,2)
  9. Istanbul (11,9)
  10. Kuala Lumpur (11,6)

Euromonitor International er specialiseret i analyserer forbrugsmønstre. Firmaet har opgjort antallet af besøgende i verdens storbyer i 2014 ved at indhente data fra blandt andet officielle turist-, lufthavns-, hotelovernatningsstatistikker. Endagsturister, passagerer under transfer og indenlandsk turisme indgår ikke i opgørelsen, ligesom ophold på over 12 måneder også er udeladt.

Find en billig storbyferie

Har du fået lyst til at opleve en af verdens storbyer? I søgemaskinen her på TravelForum kan du nemt og hurtigt finde billige storbyferie i hele verden.

Glæd dig til et væld af spændende oplevelser, når du får chance for at opleve en ny kultur helt tæt på.

By | februar 3rd, 2016|Kommentarer lukket til Her er verdens mest populære storbyrejsemål

About the Author: