Her er verdens mest populære rejsemål

/Her er verdens mest populære rejsemål

Her er verdens mest populære rejsemål

Her er verdens mest populære rejsemål

En stadig større del af verdens befolkning får råd til at rejse på ferie. Alene i år vurderes det, at over en milliarder personer har været på en udenlandsrejse. Men hvilke lande tiltrækker flest besøgende? Få svaret her.

Europa et populært rejsemål

Den seneste opgørelse fra FN’s Verdens Turisme Organisation (UNWTO) viser, at Frankrig er topper listen over verdens mest besøgte lande foran USA, Spanien og Kina.

At Frankrig sidste år tiltrak næsten 84 millioner besøgende, er måske ikke så overraskende i betragtning af landets mange seværdigheder, charmerende byer og smukke natur. Den franske hovedstad toppede ligeledes listen over verdens mest populære storby-rejsemål.

USA modtager ganske vist færre besøgende (70 millioner i 2014), men tjener til gengæld mere på dem end Frankrig. Ifølge branchekendere skyldes dette til dels, at de besøgende i USA ofte brugere længere tid på deres rejse. Spanien kommer også med i Top 3 over flest besøgende og overgår ligeledes Frankrig i indtjening.

Kina på vej frem

Samlet set domineres Top 10 af europæiske rejsemål. Selvom Kina i disse år oplever en kraftig vækst i indtjeningen i turistindustrien, skyldes meget af denne befolkningens egne rejser indenlands. Samtidig er Kina dog den største kilde til udenlandske turister på verdensplan.

I 2014 brugte kinesiske rejsende 165 milliarder dollars i udlandet, hvilket var 27 % mere end året før. En stigende velstand og færre restriktioner på rejser til udlandet er en del af forklaringen på den store kinesiske vækst i turismen. Kina står ifølge den seneste opgørelse for 13 % af rejsende på verdensplan. Det er først og fremmest destinationer i Asien og Stillehavsområdet, som modtager kinesiske turister.

Turismen i Danmark

Turismens udvikling måles herhjemme i antallet af såkaldte ‘kommercielle overnatninger’, det vil sige overnatninger på hoteller, vandrehjem, feriecentre og lignende. De nyeste overnatningstal fra VisitDanmark viser, at danske og udenlandske turister i perioden januar – september 2015 foretog foretog 41,4 millioner overnatninger i Danmark. Det er en stigning på 3,9 pct. i forhold til samme periode sidste år.

De er først og fremmest besøgende fra vores nabolande, Tyskland, Norge og Sverige, som står for de udenlandske overnatninger.

Kilde: UNWTO

By | december 2nd, 2015|Kommentarer lukket til Her er verdens mest populære rejsemål

About the Author: