Information om Hautes-Alpes

/Information om Hautes-Alpes

Information om Hautes-Alpes

Information om Hautes-Alpes

Hautes-Alpes området i Frankrig er den nordøstlige del af Provence.Denne del af Provence er bjergrig, med masser af storslåede bjergscenerier. Det er en helårs destination, der tiltrækker besøgende både til skiløb om vinteren og til vandreture og sightseeing om sommeren.

Området genkendes også som hjemsted for nogle af de store bjergetaper i Tour de France. Dele af Ecrins Nationalpark ligger vest for Hautes-Alpes området, og den regionale Park de Queyras mod øst, begge med rigelige muligheder for at nyde udendørslivet. Alle former for udendørs sportsaktiviteter kan udøves, fra stille vandreture til paraglidning og klatring.Et helt specielt naturskønt højdepunkt i den regionale Park de Queyras er Col d’Izoard, sydøst for Briancon, med sit tørre, næsten måneagtige klippelandskab.

Skønne byer i Hautes-Alpes

Ud over det imponerende landskab ligger også her forskellige mindre og større byer af interesse strøet rundt omkring, f.eks. den smukke landsby La Grave og den traditionelle bjerglandsby ved Saint-Veran (2000 m over havet, én af de højest beliggende byer i Europa). Serre-Poncon søen er også et velkendt sted til afslapning i bjergene i den sydlige del af området, med mange ting i udvikling rundt om søen. Om vinteren er det store skiområde ved Serre Chevalier nær Briancon det sted, der vækker størst interesse – og her tilbydes meget imponerende omgivelser for vinterferien, skønt der også findes utallige mellemstore og mindre feriesteder og landsbyer, der tilbyder skiløb i mindre målestok.

Sølvminerne L’Argentiere-la-Bessee er også et besøg værd, nu man er i det østlige område. Sættes kursen mod syd, er der en stor Vauban-befæstning, der nu er opført som nationalt monument – se Place Forte de Mont-Dauphin – og i den sydøstlige del af området er den store by Gap og byen Embrun også et besøg værd.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Hautes-Alpes

About the Author: