Hammershus på Bornholm får et nyt besøgscenter

/Hammershus på Bornholm får et nyt besøgscenter

Hammershus på Bornholm får et nyt besøgscenter

Hammershus på Bornholm får et nyt besøgscenter

Solskinsøens mest besøgte seværdighed får fra sommersæsonen 2017 mere moderne rammer til at formidle historien om Hammerhus og det omkringliggende landskab.

Stor fondsgave bag nyt besøgscenter

Hammershus – Nordeuropas største borgruin – som ligger på Bornholms nordspids, får et nyt besøgcenter takket være støtte fra A. P. Møller Fonden.

Støtten er givet til et projekt, der både skal bevare og udbygge formidlingen af Hammershus. Oprindeligt var åbningen af det nye besøgscenter planlagt til indvielse i foråret 2016, men byggeriet er blevet forsinket på grund af højere anlægsudgifter end forventet.

Det er arkitekt, professor Christoffer Harlang, som i samarbejde med Arkitema Architects, har vundet konkurrencen om at udforme det nye besøgscenter, som kommer til at koste 45 millioner kroner.

Integreres i landskabet

“Vores forslag underordner sig naturen og lader Hammershus være det væsentligste. Samtidig udnytter vi beliggenheden optimalt, så der fra besøgscentret er fuld fokus på Hammershus. Set fra Hammershus fremstår det kommende besøgscenter som et tilskud til landskabet, en integreret del af naturen. En værdig tilføjelse,” fortæller partner og arkitekt i Arkitema, Poul Schülein.

Det nye besøgscenter på 1.200 kvadratmeter kommer til at ligge 200 meter øst for selve Hammershus borgruinen og adskilt herfra af en kløft. Der bygges dog en gangbro på pæle fra besøgscenteret til borgruinen. Derudover inkluderer vinderprojektet en trætagterrasse, hvorfra besøgende kan nyde en panoramaudsigt over Hammershus.

Bornholms mest besøgte attraktion

Ifølge Naturstyrelsen besøger omkring en halv million mennesker årligt Hammershus. De mange besøgende kan fra næste år nyde godt af en ny udstilling og café. Samtidig med opførslen af det nye besøgscenter, vil der blive gennemført en restaurering af borgruinen.

En spadsertur rundt i borgruinen er en chance for at udforske en lang og spændende historie. I middelalderen udgjorde borgen magtens centrum på Bornholm, og du kender måske allerede historien om Leonora Christinas indespærring i Manteltårnet.

Efter et besøg på borgruinen bør du også unde dig selv en gåtur i området for også at opleve den smukke natur.

By | marts 16th, 2016|Kommentarer lukket til Hammershus på Bornholm får et nyt besøgscenter

About the Author: