Ferie: Klassikere mod syd eller udfordrere mod øst?

/Ferie: Klassikere mod syd eller udfordrere mod øst?

Ferie: Klassikere mod syd eller udfordrere mod øst?

Ferie: Klassikere mod syd eller udfordrere mod øst?

Europa forandrede sig med murens fald for nu mere end 25 år siden. Også for danske feriegæster som mere og mere får øjnene op for Østeuropas mange glæder.

De gamle klassiske rejselande i Europa er dog ikke sådan lige at slå af pinden. Lande som Spanien, Italien og Frankrig har stadig et utroligt godt tag i danskerne. Og det har Grækenland og Portugal også.

Blandt udfordrerne er lande som Polen, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet – og lidt længere med syd for eksempel Kroatien, Bulgarien, Rumænien og Slovenien. Men også de baltiske lande i nordøst har mærket interessen fra Danmark.

Ud af skyggen

Udfordrerne har den ulempe, at de har ligget i skyggen af kommunismen et halvt århundrede, og den skygge er de først nu her et kvart århundrede efter kommunismens fald ved at komme helt ud af.

Omvendt har de fordel af efter kommunismens endeligt at have kunnet starte på en frisk. Mange steder i Østeuropa fornemmer man simpelthen en saft og en kraft og en optimisme, som man slet ikke finder i Sydeuropa – og heller ikke i Nordeuropa.

Hvor Nord- og Sydeuropa – og i økonomisk forstand måske nok særligt Sydeuropa – er fanget i en form for kronisk krisetilstand buldrer det mere derudaf i Østeuropa. Men de har selvfølgelig også noget at indhente.

Uanset årsagen så er optimismen og det drive man finder blandt lokalbefokningen i de Østeuropæiske lande i sig selv en stor oplevelse, der ikke helt kan fanges i ord eller billeder, men simpelthen skal opleves.

Klassikerne tager kampen op

Og befolkningerne i den vestlige del af Sydeuropa kan ikke længere læne sig tilbage og satse på at vejret og en rig kulturarv kan trække turisterne til. For det gode vejr findes også i Østeuropa og visse steder er kulturarven her om muligt endnu bedre bevaret.

Som rejsende og feriegæst er det en fornøjelse at se det meste af den østlige del af Europa åbne sig og dele ud af en rig historie og mange steder en decideret fabelagtig og vild natur som ikke kender sin lige i Vesteuropa. Vejen mod øst er banet for længst og det er et herligt sted af holde ferie for hele familien.

Men Sydeuropas klassikere forsvinder ikke, tværtimod vil de oppe sig så mulighederne bliver mangfoldige med noget for enhver smag. Der er gode tilbud og masser af oplevelser i vente – hvadenten man satser på de kendte klassikere eller giver de nye udfordrere chancen.

By | maj 20th, 2015|Kommentarer lukket til Ferie: Klassikere mod syd eller udfordrere mod øst?

About the Author: