Få mere ferie for pengene

/Få mere ferie for pengene

Få mere ferie for pengene

Få mere ferie for pengene

Det kræver masser af forberedelse at planlægge en både god og billig ferie. Men så er der til gengæld også en hel del at spare. Vi giver nogle gode råd her.

Alle vil gerne have så meget ferie for pengene som muligt, men det er ikke alle, der er villige til at bruge de mange timer på planlægning, som er nødvendige, hvis rejsen ikke bare skal være billig, men også behagelig.

Naturligvis planlægger alle på deres egen måde, men der er alligevel nogle tips, der næsten altid giver gode resultater. Læs med her, hvis du er klar til at planlægge den gode ferie – uden det koster ret meget.

Køb billetter i god tid

Rettidig omhu er altid en god ting. Jo før du begynder at planlægge din ferie, jo før kan du begynde at undersøge markedet. De billige billetter på flyene bliver som regel hurtigt udsolgt, så bestil flybilletterne i god tid. Det gælder i øvrigt også for ophold på hotel og de fleste andre ting. Det kan stort set altid betale sig at være tidligt ude.

Der er en anden fordel ved at starte i god tid. For på den måde kan du nå at undersøge markedet meget bredere. Venter man til senere, får man ofte kun undersøgt de store kendte flyselskaber og de største rejsesøgemaskiner, men ofte er det blandt de mindre selskaber, der har større behov for at markere sig, at man finder de bedste tilbud.

Overvej alternativer til hotel

Hotellet er utvivlsomt den mest komfortable måde at overnatte på under ferien. Men man betaler så også for servicen. Kan man undvære denne ekstra lukses under rejsen, er der en del penge at spare. Og i dag er der flere alternativer end nogensinde tidligere.

Hvis sovesale og vandrehjem ikke lige er din kop te, så prøv at undersøge muligheder som Airbnb og Couchsurfing. Airbnb giver dig mulighed for at leje dig ind i folks lejlighed, mens de selv er væk. Til væsentligt lavere priser end hoteller – og ofte med lige så god beliggenhed.

Couchsurfing er et lidt andet koncept, hvor man til gengæld for gratis ophold også selv stiller sin egen plads til rådighed for rejsende. Her er mere et socialt element, fordi man ofte vil blive vist rundt af sin vært, og man deltager måske endda i det daglige liv bland de lokale.

Tjek valutakurser

Dette tips er mest relevant, hvis du har tænkt dig at holde ferie uden for Europa. Er dollarkursen for eksempel meget lav i en periode, er det billigere at holde ferie i USA, mens man kan overveje at finde et andet sted i verden at rejse hen, hvis dollarkursen er meget høj.

Og sådan er det naturligvis med mange lande uden for Europa. Men igen kræver det, at man planlægger i god tid, så man kan følge kursen gennem en længere periode. Man kan dog risikere, at kursen ændrer sig, efter man allerede har købt flybilletter og arrangeret ophold, men den risiko vil altid være der.

Rejse uden for sæson

Har du mulighed for at holde ferien, mens andre arbejder, er der som regel også gode penge at spare. Naturligvis prøver de forskellige feriesteder med diverse særtilbud at trække flere gæster til i yderkanterne af sæsonen, hvor der ellers bliver for tomt. Det kan du udnytte til din fordel.

De dyreste tidspunkter at rejse på, er de tidspunkter, hvor alle gerne vil afsted – typisk de uger hvor skolerne holder ferie. Det gælder altså om ikke at rejse der. Så tænk alternativt, og gør ikke som de andre, det betaler sig at handle “ude af fase”. Det gælder også for rejsemålene. Prøv at finde andre feriesteder end alle andre.

By | april 28th, 2014|Kommentarer lukket til Få mere ferie for pengene

About the Author: