Information om Estland

/Information om Estland

Information om Estland

Information om Estland

Estland er kendt som værende det mest naturskønne af de tre baltiske lande. Estland har et enormt skovområde, smukke vådområder samt fjerntliggende øer, og er kendt for at være en af de mest venlige og visionære nationer i Europa.

Estland er blevet en af de mest populære rejsedestinationer i Østeuropa. Dette skyldes blandt andet den smukke, middelalderlige hovedstad, Talinn, som tiltrækker bymennesker på udkig efter en kombination af storslået arkitektur og et heftigt natteliv, hvorimod skovene og søerne tiltrækker mange naturelskere.

Naturen i Estland

Estland er et uspoleret og tyndt befolket land, hvor næsten halvdelen af landet er dækket af skov. Estlands vådområder og dybe skove er eksempler på pragtfulde og originale naturområder, som ellers er svære at finde i Europa. Der findes mere end 1000 søer i Estland, og landskabet er forholdsvis fladt; næsten 2/3 af landet ligger mindre en 50 meter over havets overflade. Der findes 7000 floder og vandløb, som leder regnvand til havet, og over en femtedel af landet er dækket af moser og skovklædte sumpområder. Et landskab som kun kan overgås af den nordlige nabo, Finland.

Estlands historie

Ligesom de øvrige baltiske naboer, så er Estlands historie præget af at kampen om at opretholde uafhængighed fra sine magtfulde naboer, især fra Rusland. Annekteret af Stalin i 1940, så blev Estland aldrig rigtigt den sovjetiske republik, som landet kunne have blevet. Estland formåede at bevare sit sprog og sin kultur i langt højere grad end mange andre medlemmer af Sovjetunionen. Ved Sovjetunionens opløsning i 1991, greb Estland entusiastisk muligheden for uafhængighed og på mindre end to årtier har landet forvandlet sig fra et kejtet kommunistisk samfund til et lysende eksempel på fremsynethed og økonomisk udvikling. Estland er nu medlem af EU og NATO og fremtiden ser lysere og lysere ud for denne forholdsvis uberørte baltiske perle.

Estlands geografi

Estland er det nordligste af de baltiske lande og er omgivet af Østersøen mod nord og vest, og grænser op til Rusland mod øst og Letland mod syd. Landet er en naturskøn perle med masser af skove, mere end 1400 søer og 1500 små øer. Landet er mindre end både Letland og Litauen, men har alligevel den længste kystlinje af de baltiske lande.

Du kan også læse mere om Estland hos Estlands officielle turistbureau.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Estland

About the Author: