Er du klar til rejseåret 2015?

/Er du klar til rejseåret 2015?

Er du klar til rejseåret 2015?

Er du klar til rejseåret 2015?

Der er store naturoplevelser i vente for mange feriegæster i 2015 – og kulturrejser vil også stadig være hotte. Og så kan de klassiske feriesteder og rejsemål forvente øget konkurrence fra uventede kanter.

Globalt vokser turismen med hidtil uset hast. Det lægger pres på de traditionelle destinationer, men samtidig byder en underskov af nye rejsemål ind med alternative oplevelser.

En rejseform som krydstogt vil i 2015 sandsynligvis slå nye rekorder, og disse kæmpeskibe er med til at åbne nye områder for feriegæsterne.

Alaska hitter i USA

For ikke så forfærdeligt mange år siden var Alaska en udørk i USA. Et barskt og smukt naturområde, som var utilgængeligt for de fleste almindelige turister.

Dengang var det kun de mest eventyrlystne og erfarne rejsende, der oplevede denne mægtige stat mod nord. Men sådan er det ikke længere.

I dag har flere end nogensinde før mulighed for at opleve de rå landskaber, floderne, bjørne og USA’s nationalfugl og symbol: Bald eagle, den hvidhovede havørn – takket være krydstogternes indtog.

Krydstogter blev tidligere forbundet med rolige pensionistrejser i varme lande. Men sådan er det ikke længere. Langt fra. I dag er der krydstogter til nogle af jordens mest fjerne og eksotiske egne.

Hawaii – men på en ny måde

Hawaii kan ikke just siges at være en rejsenyhed. Tværtimod har vi her at gøre med et på alle måder klassisk – og fremragende! – rejsemål.

Men det nye er, at flere rejser udenom Honolulu på Oahu og rejser direkte til en af de andre øer. Her er det i særdeleshed Maui, der i 2015 forventes at tiltrække mange feriegæster. Øen er eventyrligt smuk med sin store vulkan og de paradisiske strande.

Også “The Big Island” og andre af de tidligere mindre ferieprægede øer i gruppen vinder ind på Oahu – og denne trend fortsætter sikkert nogle år endnu.

Hawaii kan i øvrigt tilbyde en kombination af naturferie og kulturrejser – krydret med den særlige afslappede stemning, som man kun finder på tropeøer.

Nye spillere i Europa

De klassiske rejsemål i Europa som Frankrig, Spanien, Italien og Grækenland vil også i 2015 være at finde blandt de mest foretrukne. Men det er også store lande med mange nye muligheder.

Tidligere var der en tendens til, at Spanien for mange var Mallorca, de Canariske øer eller Sydspanien, men i dag har mange fået øjnene op for Baskerlandet og Galicien i den nordlige del af landet, som er utrolig smuk og grøn i forsommeren og sommeren.

Et land, som bliver stadigt mere populært blandt feriegæster, er Kroatien med den dejlige kyststrækning og mange småøer. I det hele taget er det ved at gå op for mange, at Balkan har utroligt meget at tilbyde feriegæster.

Og så tør vi godt gætte på, at et land noget nærmere Danmark vil få mere opmærksomhed i de kommende år: Nemlig Polen som har en utrolig rig kulturarv og noget af den vildeste natur i den centrale del af Europa.

By | januar 21st, 2015|Kommentarer lukket til Er du klar til rejseåret 2015?

About the Author: