Du danske sommer…

/Du danske sommer…

Du danske sommer…

Du danske sommer…

Måske kommer sommeren endelig nu –– måske ikke. I hvert fald har vi ikke haft meget sommer i år, og det gør naturligt at sol-glade par og familier søger mod syd. Men hvor hen?

Den danske sommer er lumsk. Uforudsigelig. Og ganske ofte kold og klam. Den kan også være noget af de mest vidunderlige, man kan forestille sig. Den spiller på hele spektret fra fantastisk til flad fornemmelse.

Vil man have garanti for et par uger med virkelig sol og varme, er det sikreste dog at tage på ferie under sydens sol. Og mulighederne er mange.

Når danskerne vender blikket mod syd

For mange danskere er det blevet nærmest en fast tradition at tage en uge eller to sydpå i sommerferien. Så man er sikker på, at få noget sol og varme inden man skal tilbage på arbejdet og slide igen.

Den upålidelige danske sommer har gennem tiden tvunget danskerne til at genopfinde sig selv som turister på solsikre rejsemål – mest typisk i den sydlige del af Europa.

Varmen og solen skal på ferien helst kunne suppleres med en dukkert, så derfor ligger stort set alle solferier på eller i nærheden af kyster. Det gør naturligt nok også øer i Middelhavet til efterspurgte feriesteder.

Siden 60’erne har for eksempel Mallorca været en favorit blandt danskerne. En overgang opstod der nærmest en hel kultur omkring danske turister på øen – inklusive grisefester og andet godt.

Her spillede den legendariske Simon Spies en stor rolle.

Flere muligheder i dag end nogensinde

Med tiden er vi dog begyndt at sprede os lidt mere ud over det sydlige Europa. Hele vejen fra Portugal i Vest til Balkan-landene og Grækenland i øst – og så småt videre over mod Østen langs Tyrkiets kyster.

Da muren faldt opstod der pludselig masser af muligheder for prisbillig solferie i den tidligere Østblok. Først fremme var nok Bulgarien med de lækre feriesteder langs Sortehavet.

Et stort plus som mange unge har nydt glæde af er de lavere priser på mad og drikke, som man for stadigvæk finder i for eksempel Bulgarien. Og da i særdeleshed hvis man tager lidt væk fra de allermest overrendte områder.

Også et land som Kroatien har en fantastisk smuk kyststrækning med flere smukke, historiske byer som Split med gamle ruiner og en moderne puls i nattelivet, og selvfølgelig Dubrovnik – en af Europas smukkeste kystbyer.

Grækenland er altid et godt bud, selvom det lige nu er lidt svært at forudsige, hvordan den økonomiske situation i landet udvikler sig i de kommende år. Grækenland har både den gode, sunde mad og del solrige øer – samt måske Europas væsentligste ældre kulturhistorie i hovedstaden Athen.

Tag mod vest

Også i den modsatte ende af Europa har Danmark fået øjnene op for nye muligheder. Portugal er et meget populært rejsemål – og med god grund. Lissabon er en af verdens mest charmerende hovedstæder, og langs landets kyster er der både muligheder for solbadning og surfing i verdensklasse.

Både Portugal og Spanien har øer i området sydvest for Europa og vest for Afrikas kyst. Azorerne, Madeira, De Canariske øer – alle fremragende bud på god og solid solferie med muligheden for en frisk dukkert lige ved.

Portugals sydlige kyst omkring Faro har i et halvt århundrede skabt sig et trofast feriepublikum blandt englændere, men også dette område er kommet på danskernes radar de senere år. De minder også på mange måder om noget, vi kender fra det sydlige Spanien.

De traditionelle rejsemål i syd

Og med Spanien er vi tilbage ved de traditionelle rejsemål i Sydeuropa, hvorunder det sydlige Frankrig og Italien bestemt også må regnes. Dem vender vi tilbage til.

By | juni 29th, 2015|Kommentarer lukket til Du danske sommer…

About the Author: