Din guide til god flyetikette

/Din guide til god flyetikette

Din guide til god flyetikette

Din guide til god flyetikette

Mange flyselskaber pakker kabinen meget tæt med passagerer, og det kan give gnidninger. Men alle kan gøre deres til, at flyvningen bliver behagelig alligevel. Det handler om hensyn.

Vi vil gerne have billige flyrejser, og for at gøre rejserne billige har flyselskaberne stuvet flere passagerer sammen på mindre plads. Det behøver ikke gøre rejsen ulidelig, hvis de fleste tænker sig lidt om. Her nogle råd til, hvordan man er en hensynsfuld flypassagerer.

1. Check din baggage ind

Mange har fundet ud af, at man kan spare penge (og lidt tid) ved kun at med medbringe håndbaggage. Det var ikke noget problem i starten, da det mest var de hurtige “travel light” typer, der havde opdaget fidusen. Men sådan er det ikke længere.

I dag er der utroligt mange, der tror, de altid kan klare sig med håndbagage, hvorfor de overfylder den og har to-tre items med ombord. Det skaber forsinkelser, fordi det tager meget lang tid at få stuvet al den baggage på plads i kabinen, når der i virkeligheden ikke er plads. Så sidder folk med baggage under og foran benene og alt bliver mast i skabene.

Hvis ikke du vitterligt er en type, der formår at rejse med en meget lille håndbagage, så var hensynsfuld nok til at tjekke din bagage ind. Ellers går komforten fløjten – både for dig selv og dine medpassagerer.

2. Gør som kabinepersonalet siger

Rejser er for mange en hverdagsbegivenhed, og det giver måske en følelse af, at man selv har fundet den rigtige måde at gøre tingene på. Det er måske også rigtigt. Men det skaber forvirring, hvis alle følger deres egne regler.

Så selvom det kan virke dumt at skulle igennem de samme velkendte rutiner, fungerer det som regel bedre, hvis alle simpelthen følger instrukserne fra kabinepersonalet. Og det er altså dem, der bestemmer.

3. Lad være med at læne sædet tilbage under spisning

Man skulle tro, at denne regel gav sig selv. Men det gør den desværre ikke. Har man rejst en del, har man sikkert været ude for, at personen på sædet foran midt under maden med et ryk læner sædet helt tilbage.

Lad venligst være med at være den person.

4. Board med maner

Så snart boarding begynder, er der mange, der nærmest løber hen til gaten, og folk maser og skubber og stimler sammen. Det er der ingen grund til. Boarding tager den tid boarding tager. Og de fleste steder boarder man i rækkefølge, så vent med at stille dig frem til din sektion kaldes til.

De fleste når nu nok med under alle omstændigheder.

5. Behandl andre som du selv vil behandles

Som så meget andet handler flyrejser om at tænke lidt frem og udvise hensyn over for andre. Jo flere mennesker, der skal være tæt sammen og i jo længere tid – jo vigtigere er det at vise hensyn og tænke lidt frem, så der bliver plads til alle.

Jo flere mennesker, der udviser høflighed og omtanke, jo mere behagelig bliver turen – også selvom man efterhånden sidder som sild i en tønde.

By | september 3rd, 2014|Kommentarer lukket til Din guide til god flyetikette

About the Author: