Danskerne blandt dem med mest ferie i verden

/Danskerne blandt dem med mest ferie i verden

Danskerne blandt dem med mest ferie i verden

Danskerne blandt dem med mest ferie i verden

Trænger du til mere ferie? Danske lønmodtagere kan ellers glæde sig over at være blandt dem med flest betalte feriedage i verden. Generelt er de europæiske lande ifølge en ny undersøgelse i front med hensyn til antallet af feriedage.

Europæerne holder mest ferie

Det er rejseudbyderen Expedia, som har undersøgt ferievaner hos tusindvis af lønmodtagere i 26 lande verden over. Resultatet af undersøgelsen, “2015 Vacation Deprivation study”, viser, at lønmodtagere på verdensplan i gennemsnit får knap 25 betalte feriedage årligt, men kun bruger omkring 20.

Undersøgelsen viser dog samtidig, at der er markante forskelle i ferierettigheder og vaner fra land til land. I Europa har lønmodtagere i mange lande – heriblandt Danmark – 30 betalte feriedage, mens billedet ofte er et noget andet i Nordamerika og Asien, hvor man flere steder kun har ret til 15 betalte feriedage.

I mange lande udnytter lønmodtagerne desuden ikke alle de feriedage, de har ret til.

6 dages ferie om året

Mens danskerne ifølge undersøgelsen gennemsnitlig giver afkald på 2 af deres 30 feriedage, udnyttes feriedagene til fulde i mange andre europæiske dage. Derimod holder for eksempel sydkoreanerne i gennemsnit kun 6 ud af de 15 betalte feriedage, de har ret til på et år. Ligeledes tager japanske lønmodtagere kun 12 feriedage, selvom de har ret til 20. I USA holder man 11 ud af 15 feriedage om året.

Det er 15. gang, at Expedia undersøger lønmodtageres ferievaner verden over.

“Vi finder forsat, at Europas holdning til ferie generelt er meget anderledes end nordamerikanske og asiatiske holdninger,” siger John Morrey, Vice President og General Manager for Expedia.com. “For nogle arbejdere, er ferie en rettighed, og for andre er det en skamfuld nydelse. Nogle arbejdere frygter desuden, at deres chefer vil misbillige. En sund balance mellem arbejde og fritid er kritisk, ikke kun for at give arbejdstagerne mulighed for at nyde deres liv udenfor af kontoret, men også for at genoplade, hvilket gør dig mere produktiv, når du kommer tilbage til arbejdet.”

Mange drømmer om mere ferie

Lidt over halvdelen (53 %) af alle deltagerne i undersøgelsen ønsker sig mere ferie, og 79 % mener at der er en stærk sammenhæng mellem mængden af ferie og det at være lykkelig.

Det er dog i gennemsnit kun 15 %, som vil forlade et job til fordel for et med mere ferie. Ligeledes vil 69 % foretrække en lønforhøjelse fremfor flere feriedage.

60 % af de danske lønmodtagere i undersøgelsen synes, at det er acceptabelt at holde ferie inden for de tre første måneder af en ny ansættelse. På verdensplan er holdningen dog en lidt anden. Her mener i gennemsnit 41 %, at der skal gå mindst seks måneder, før man første gang med god samvittighed kan holde ferie.

Find din næste ferie her

Har du feriedage til overs? Følg med her på TravelForum, hvor du jævnligt finder omtale af gode rejsetilbud og ikke mindst kan finde inspiration til spændende rejser i vores destinationsbeskrivelser.

By | november 18th, 2015|Kommentarer lukket til Danskerne blandt dem med mest ferie i verden

About the Author: